Přiznání chyby, neznamená slabost

Pleteme si pojmy. Přiznání chyby neznamená slabost.

Je to známka velikosti, zdravého charakteru a sebevědomí, známka lidskosti a obdivuhodný počin. Fantastická vlastnost, téměř na vymření. Pokud ji máte, střežte si ji jako oko v hlavě. Pokud jste na vysokém postu a tuhle ctnost jste neztratili, bylo by mi ctí vás poznat.

Dovedeme-li se z chyby poučit a získat zkušenost, a v příštích dnech života ji neopakovat, jsme navíc hrdinové a stáváme se vítězi. A je úplně jedno o co se právě jedná a jak je to vítězství velké, stejně vždy záleží na osobním významu. Tedy jaký to má význam pro vás samotné.

V poslední době se to ale nenosí. Chyby nepřiznáváme, bereme je jako vlastní selhání, i okolí je tak vidí. Berou je tak naši nadřízení a jsme za to náležitě potrestáni. Opovržením, odejmutím osobního ohodnocení, anebo třeba ztrátou zaměstnání.

Pokrytectví nejhrubšího zrna.

Lidskost

Vytratila se nám lidskost. To, co dělá člověka člověkem.

Nikdo není neomylný, jsme lidé, chybovat je lidské a z chyb se učíme. Děláme je úplně všichni. Jen na těch druhých je víc vidíme.

A s narůstajícími posty směrem nahoru se stáváme neomylnými a tváříme se, že je neděláme. Hojíme si vlastní mindráky na těch dole.

Opět tomu nerozumím. Tak ať tedy dělají práci neomylné stroje a my lidé pak můžeme bez práce postupně umírat hlady. Má to logiku?

Totéž platí v přátelských vtazích, které snad už vymřely. Těm druhým netolerujeme chyby a nedostatky. Musí se to vždy hodit jen nám. Cokoliv. Roste nám sobeckost a pak pocit ublížení a křivdy. Máme pocit, že vše je proti nám. A pak se divíme, že ten život není k žití, že nedává smysl.

Nechali jsme se ovládnout důrazem na výkon a prapodivným vnímáním světa.

Návrat

Lékem je návrat. Nejlépe do dětství. Kdy jsme ještě chápali základní věci. Dělení se o jablko, omluvu za svůj omyl a následující láskyplné usmiřující objetí, pocit lásky a přátelství. Jednoduchost vnímání naprosto čistě.  Neměli jsme žádný pocit selhání, když jsme se učili chodit a tisíckrát jsme při tom spadli na zadek.

Dívejme se zpět. Na vlastní chyby. Dívejme se, co nám přinesly a kam nás posunuly.

Kým bychom byli, kdybychom vše udělali napoprvé dobře?

A je to vůbec možné?

Důležité je, čím jsme. Právě díky chybám, díky poučení, díky posunu, díky zkušenosti. Díky tomu, že jsme si je dokázali přiznat.

Neumíme-li si přiznat svoje chyby, chybí nám lidskost a ochuzujeme se o ty nejdůležitější a nejhodnotnější věci jako je důvěra, přátelství, obdiv a respekt.

Přiznání chyby neznamená slabost.

Je to vítězství nad sebou samými.

A svět patří vítězům.


Svobodný blog

Kdo stojí za imigrační vlnou?

Kdo stojí za imigrační vlnou?

Reaguji na článek nazvaný

Informační bomba.  (odkaz na článek)

Uprchlická krize aneb kdo stojí za touto imigrační vlnou? (odkaz na článek)

Informace

Rakouský deník Direkt vyslechl uprchlíky v azylových centrech a zveřejnil informaci, která označuje jako organizátora financujícího migraci uprchlíků Spojené státy americké a jejich organizace. Důvodem je snaha oslabit Evropu a její integraci.

Rakouský informátor upozornil na podobnost scénáře vyvolání rozkolu na Ukrajině.

Na neutěšené situaci v Iráku i v Sýrii má Amerika a její agresívní politika v této oblasti také svůj podíl.

Objevení Ameriky

Opět otevřu pár dalších úhlů pohledu.

Je známo, že Amerika žije ze zbrojního průmyslu a sem tam si vyvolá nějakou válku, aby tak úplně nepadla na hubu. Je to její způsob jak uživit své lidi. Poněkud nešťastný, ale způsob.

Výše uveřejněná zpráva, jenž je označována jako informační bomba mi trošku vhání úsměv do tváře.

Tak trochu jsme ,,objevili Ameriku“ ne?

Ne, že by celá situace s imigranty byla k smíchu, to právě na opak.

Označit ale Ameriku jako viníka je poněkud jednoduché.

Amerika není člověk. Nemá ručičky ani nožičky a ani zadek, do kterého bychom ji mohli nakopat. Je to obrovský kontinent. Je plný lidí. Lidí, kteří živoří na ulicích a umírají hlady. Mají 3 zaměstnání, aby se uživili. Lidí, co jim stačí na mizerný život i práce jedna. Dále ty, jenž jsou na tom lépe a ještě lépe…

Kdo z nich je Amerika?

Nebo máme na mysli nastrčenou figurku v podobě prezidenta tmavé pleti, jemuž za nitky tahá kdosi, o kom nemáme ani ponětí a říká mu, co má dělat? Toho jenž byl zvolen, aby byla celému světu zacpána pusa a měli jsme pocit, jak jsme tolerantní.

Máme ve zvyku hledat viníka. Ztratíme tím spoustu času, místo toho abychom hasili požár. Než někoho označíme, už je většinou pozdě hasit…

Budeme to sdílet

Informace byla vydána proto, abychom opět byli zaměstnáni. Budeme ji sdílet a rozšiřovat a přestaneme vnímat to, že k nám do Evropy dále proudí mraky imigrantů. Pozornost bude odvedena a bude získán čas na to, aby jich sem mohlo proudit víc a víc.

Klaďme si otázky, přemýšlejme a pomocí své intuice a zdravého rozumu si na ně odpovídejme.

Je nutné být ve střehu proti útokům zvenčí. Z Ameriky, zleva či zprava… Je totálně jedno odkud vítr vane.

Musíme hájit vlastní práva. I když v rámci Evropy, stále jsme to my, Česká republika. A jen na té záleží. Na našich lidech, na našich dětech, na zachování rodu! Tradic, českého jazyka, nádherné české země.

Kamkoliv se podívám, každý se snaží přežít. Každý se snaží mít se lépe. Každý za sebe. Čím dál víc bezohledně a krutě.

Česká republika je jeden velký tepající organismus v rytmu srdce, která má držet při sobě a bránit své lidi za každou cenu. To je třeba pochopit.

Jasné jak facka

Je jasné že, imigranti v tak ohromném měřítku jsou organizovaní. Bylo to jasné od začátku. Tohle je totální masové měřítko. Financované, dotované a řízené. Ano cíl je oslabit Evropu. Rozmělnit, snížit její IQ, zničit organizovanost, vyspělost, soudržnost, zbortit ekonomiku. Totálně nás rozhádat a dezorientovat.

Jako jednotní jsme větší hrozba. Pro kohokoliv zleva i zprava.

Má to důvod. Vše co se nyní děje v souvislosti s imigranty.

Informace o tom, že dochází přírodní zdroje a proto se vyvolávají války, jsou další kachna. Už dávno máme spoustu vynálezů, levnějších, ekologičtějších, které umíme využít. Jen je nepouštíme ven. Ekonomika by se zhroutila a totálně musela přeorganizovat. Spousta lidí by přišla o svoje peníze a bylo by pěkně naštvaných. Na informacích sedí na nich všechny tajné organizace.

Pokud si to nemyslíte, tak je tu další fakt. Stačí, když všichni přestaneme veškerými zdroji plýtvat. Protože to děláme alespoň v Evropě úplně všichni.

Díky utajování všech informací a předhazování nám všeho, co chtějí, abychom si mysleli, jsme obelhávání ve velkém.

Stejně tak jsme i ve velkém řízení. Ne tím obrovským kontinentem jménem Amerika, ale pár lidmi, které možná nikdy nebudeme mít možnost odhalit a spatřit.

Musíme v sobě objevit lidskost a vzájemnou úctu. A pak šlapat brázdu, jako jeden muž, mít společný cíl, být pevní jako stát. Pak teprve můžeme i šlapat v rytmu jako spojená a silná Evropa. Pak můžeme čelit velkým kontinentům, ale zejména těm, co z hora tahají za naše nitky.

 


Svobodný blog

Mužské vzory

Po tématu Být hrdým Čechem

volně navážeme na mužské vzory v Čechách.

V poslední době mluvíme o boji, o ochraně hranic, o armádě, policii, domobraně. Nadřazeným slovem je zejména muž.

Máme jich dostatek? Máme se jak bránit? Máme ,,muže“? A máme mužské vzory?

Budu je zde uvádět tak, jak je uctíváme. Nebudu se pozastavovat nad tím, zda to tak má být, zda si je pouze neidealizujeme, zda jsme nebyli oklamáni. Zda nám nebyly vzory uměle vytvořeny a ve skutečnosti vzory být neměly. O tom dnešní příspěvek nebude.

Pořadí je čistě náhodné.

T. G. Masaryk

Byl to první československý prezident, český vědec, filozof, pedagog, politik a žurnalista.

,,Tatíček“ Masaryk.

Tím je možná řečeno vše.

Není to silný muž s hordou svalů, jenž skolí v zápase každého protivníka.

Tomáš Baťa

Československý podnikatel, náš podnikatelský vzor, král obuvi, tvůrce světového obuvnického impéria, starosta Zlína.

Tady už máme jistý posun. Ale nahoru šel stejně, svou inteligencí, nikoliv svaly.

Arnošt Lustig

Český židovský spisovatel a publicista světového významu, autor celé řady děl s tématem holokaustu.

Bojovník s tužkou v ruce.

Václav Havel

Český dramatik, esejista, kritik komunistického režimu a později politik. Devátý a poslední československý prezident a první prezident České republiky.

Antonín Dvořák

Nejvýznamnější hudební skladatel všech dob a světově nejproslulejší a nejhranější český skladatel vůbec.

Jan Amos Komenský

Poslední biskup Jednoty bratrské, jeden z největších českých myslitelů, filosofů a spisovatelů, pedagog a autor mnoha spisů z tohoto oboru.

Karel IV.

Jedenáctý český král, jako Karel I. 1346 – 1378, jako Karel IV. německý přesněji římsko-německý král, císař římský, italský – lombardský král, burgundský král, moravský markrabě a lucemburský hrabě. Byl to první český král, který se stal také císařem Svaté říše římské, a byl posledním korunovaným burgundským králem. Stal se tak osobním vládcem všech království Svaté říše římské.

Autor nejvýznamnějšího říšského ústavního zákona Zlaté buly, zakladatel Karlovy univerzity v Praze, nechal vystavět kamenný Karlův most…

I zde je zřejmé jaký to byl charakterově člověk.

Jan Hus

Římskokatolický kněz, český středověký náboženský myslitel, vysokoškolský pedagog, reformátor a kazatel, reformátor církve, vyučoval na pražské univerzitě, byl jejím rektorem. Ve svých náboženských pracích kritizoval mravní úpadek katolické církve. Ta jej označila za kacíře a jako kacíř upálen na hranici.

Ukázka toho, jak se umíme zachovat k těm, jenž jsou chytřejší než většina.

Jan Žižka

Český husitský vojevůdce, pokládaný za otce husitské vojenské doktríny, autor a první uživatel defenzivní bojové techniky, použil tzv. vozové hradby. Životopisci mnohdy zastávají vzájemně protichůdné názory, nemáme moc dochovaných informací, tak se domníváme a domýšlíme si… tak nějak z lapky husitským válečníkem…

Hodně typický Čech, jsme národ malých zlodějíčků, dole krademe v malém, směrem nahoru to roste do gigantických rozměrů.

Jára Cimrman

A tady je řečeno vše. Jsme národ Švejků. Humor nám nechybí. Upřednostňujeme jej nad vším. Líp se nám tak žije.

Velebení fotbalistů a hokejistů

Nevelebíme vědce či vynálezce léků na smrtelné choroby a myslitele upalujeme. Raději vzýváme fotbalisty a hokejisty.

Kvůli nim se scházíme na náměstí a na stadionech, skandujeme a jsme silní.

Všichni známe jména jako Jaromír Jágr, Petr Čech, Milan Baroš, Dominik Hašek…

To jsou naše vzory, naši představitelé mužské síly. K těm vzhlížíme. K našim sportovcům.

Naše české miss si je vybírají na zachování rodu a dobrých genů.

Je to jako v přírodě, vítězí ten nejsilnější samec. Zas tak moc se od zvířat nelišíme. Jen si namlouváme, že jsme lepší.

Chybí nám mužské vzory v podobě vojevůdců a silných bojovníků.

Bojujeme spíše s tužkou v ruce. Svou inteligencí.

Cílené vyhrocení

Teď to cíleně vyhrotím a ukážu úhel pohledu. Odkazuji zde na další článek a údajné vyjádření Veroniky Žilkové

Může být její rčení opět vytaženo z kontextu, řečeno v žertu, s nadsázkou, mohlo to být ale i myšleno vážně.

Nehodnotím to, o tom opět tento článek není.

Jen to použiji jako příměr.

Pokud jste někdo viděl třináctou komnatu Veroniky Žilkové, to ona byla ta, co živila léta početnou rodinu dětí, po které toužila. Muži se jí v životě jako živitelé rodiny moc neosvědčili. Pokud musíte být chlap, aby Vaše děti neumřeli hlady, nemáte kdy být křehkou ženou.

V poslední době je to u nás velmi obvyklé. Je to zde plné nejen alkoholiků, co nezvládají svou mužskou živitelskou roli, ale i šamponků a metrosexuálů, kteří svou zženštilostí zrovna nereprezentují mužské bojovníky a živitele rodin.

Pokud tedy prohlásila něco o tom, ,,že ženy se mohou těšit v podobě imigrantů na pořádné samce“, což jak jsem již výše uvedla tak mohlo a nemuselo být, nemůžeme se tomu až tak divit a z jistého úhlu pohledu to může mít i logiku. Třebas i zvrácenou, zhrzenou… berte to, jak chcete.

Ukazuji pouze další úhel pohledu.

Je jasné, že tito jedinci nebudou zrovna otcovské vzory a partneři roku. Neumí se se chovat ani k ženám, ani k dětem. A neumí ctít dar života.

Co dodat

Máme dostatek mužů, kteří by opravdu šli bojovat a chránit?

Nebo jen umíme bojovat na sociálních sítích svými komentáři a občas zařvat na demonstraci nějaké heslo?

Šli bychom opravdu bojovat se zbraní v ruce?

Anebo bychom se raději zase nějak domluvili?

Naše vláda mlží, vyčkává a natahuje to, čeká, jak se k tomu postaví okolní státy a pak se přidá na tu správnou stranu.

Lze se jí však divit?

Z historie víme, že neumíme bojovat.

Válka je strašná. Nikdo ji doopravdy nechce, není to nelogické.

Výzva

Vyzývám tedy muže, aby se jimi stali. Nechceme vidět vaši slabost, v tom jsme my ženy biologicky za jedno. Cvičte, sportujte, učte se střílet a fyzicky pracujte. Nejraději máme statné řemeslníky a zahradníky svlečené do půl těla J

Vzývám ženy, aby si všímaly mužů, jenž se i jako muži projevují, náležitě je oceňovaly a pomohly jim budovat tuto jejich sílu, nikoliv jejich ješitné ego. (nenechte se odradit delším hledáním J ) A také se snažte být pro ně motivací.

Máme li změnit naše výše vypočítávané předurčení v rámci vzorů a naše geny, musíme na tom pracovat. Vychovávat silné muže a vštěpovat jim disciplínu. Zatím to ale moc neděláme a podle toho to taky vypadá.

Jak říká Anička Polívková, můžeme si za to sami.


Svobodný blog

 

 

Do školy na devátou

Posunutí začátku školního vyučování mi až tak nejde na rozum. Mám pocit, že nemyslíme komplexně a nevnímáme souvislosti. A taky hodně ustupujeme. Už je tady zase zaměření na lepší ,,výkon“. Děti ze základky mají chodit do školy na 9 hod, středoškoláci na 10 hod a vysokoškoláci na 11 hod.

Otevřu zase další úhly pohledu a položím otázky.

Experti vyvíjí nátlak na naše školy, aby se začalo s výukou až v 9 hodin. Prý to může být revoluční novinka. Školáci budou ráno delší dobu vylehávat v posteli. Vědecké kapacity neustále stupňují doporučení, aby výuka startovala úderem deváté hodiny.

Brzké vstávání není podle spousty odborníků ideální pro mozkovou aktivitu, ani pro celkový životní styl mládeže. Poměr delší spánek bude mít lepší vliv na výkon…

Kdo je bude vodit do školy?

Myslím, že své děti ráno stejně budou muset rodiče vzbudit a odvést do družiny, spousta z nich chodí ráno do práce a malé děti nemohou jezdit přes město sami. Mine se to tedy účinkem.

Odpoledne budou děti unavenější na vypracování úkolů. Už tak se jim do nich odpoledne nechce… A budou dělat úkoly před volnočasovými aktivitami nebo po nich?

Kdy do kroužků?

Do kroužků budou chodit později, anebo vůbec? Vejde se to do časového harmonogramu? Dokážeme si to uvědomit, představit a spočítat?

Kdy budou partneři budovat svůj vztah?

Děti, které ale budou déle spát, půjdou také večer spát později. Navíc je spousta studií na to, že spánek před půlnocí je nejkvalitnější. I já to na sobě poznám. Děti ale o tento kvalitní spánek poněkud ošidíme.

Rodiče už nebudou mít ani chvilku pro sebe. Už vidím jak večer, až konečně padnou děti do postele, padnou i rodiče. Partnerský život půjde od deseti k pěti. Možná nám klesne porodnost, ale stoupne rozvodovost…

Kdy si naše děti budou hrát?

Obzvláště v zimních měsících je brzy tma, pobyt venku asi tedy nebude možný. Po tmě už je samotné ven rodiče nebudou chtít pustit a na to, aby s nimi šli později ven, už možná nezbude čas.

Soudím to podle sebe. Čím později ráno vstanu, tím méně toho stihnu. Čím později jdu spát, tím jsem ráno unavenější, i když se snažím spát déle. To je to pak ještě horší. Spánek před půlnocí mě dobije ze všeho nejvíc a je naprosto nenahraditelný.

U skřivanů by ale hodinový posun v jejich potřebách neměl hrát dle zmíněných expertů žádnou negativní roli.

Vážně? A tak co jsem tedy já?

Ne všechno, co přetrvává po staletí, je špatné.

Vstávalo se s ranním rozbřeskem a chodilo spát, jakmile byla tma. Muselo se toho hodně stihnout a svíčky a petrolejky byly drahé. Denní světlo je také k očím nejšetrnější. Naslouchali jsme biorytmům a byli jsme spjati s přírodou. V zimě jsme více odpočívali a v létě byli více aktivní. Energie slunce nás nabíjela.

Myslíte, že tomu chybí logika?

Protože si můžeme zaplatit žárovku, budeme plýtvat, přepínat tělo a vytvářet si vlastní pravidla a zadělávat na nemoci?

Mám trošku pocit, že ze samé obavy o naše malé miláčky, utaháme sami sebe. Chceme, aby se měli, lépe a neustále jim ustupujeme. Dáváme jim to, co jsme sami neměli.

Pak se ale divíme, co nám z těch dětiček roste. Chybí jim disciplína a úcta. Mají pocit, že se vše točí jen kolem nich. Neumí se o sebe postarat. Jsou nespolehlivé. Mají vysoké nároky, ale minimálně vyvinují úsilí na splnění svých požadavků. Mají vysoké sebevědomí, ale občas tak trochu neúměrně k jejich schopnostem.

To slýcháme na třídních schůzkách přece hodně často.

No máme, co jsme si vychovali. Tak si nestěžujme.

Moc bych si přála, aby se jednou tak ohleduplně a láskyplně ve stáří oni starali o nás.

Myslíte, že toto neustálé ustupování je to naučí?


Svobodný blog

Až do konce

strach

Od chvíle, co jsem si poslechla tuto nahrávku, neustále přemýšlím. První moje úvahy byly, zda ho sem umístím. Zda už to není moc. Koluje ale volně, tak proč ne.

Svobodné rádio na Svobodný blog patří, proto tu jsme.

Čím déle jsem poslouchala, tím více mi docházelo, že jsme v tak rozjetém vlaku, že jej už možná nezastavíme. Že je to větší než si myslíme. Organizovanější. V mnohem větším a nedozírném měřítku. Mnohem déle připravováno. Vše dlouhodobě řízeno spoustu let. A že až na vrchol pyramidy, tam kde se to vše řídí, my zespoda, nikdy nedohlédneme.

Protože se my dole probouzíme a začínáme myslet, je potřeba nás umlčet. Zastrašit. Zaměstnat.

Nejlépe bojem o přežití. O práci. O střechu nad hlavou. O skývu chleba. O holý život.

A je třeba to pojistit. Máme příliš vysoké IQ. Musí se plošně snížit.

Můj dědeček tomu opět trefně říkal: ,,Na prácu potřebujů silných a blbých.“

Dědo, moc mi tu chybíš.

Doporučuji nahrávku poslechnout celou. Až do konce. V závěru se čte výpověď českého občana, který odjel do Německa do tábora uprchlíků. Myslím, že to je síla.

Nemusíte se vším souhlasit. Ale přijměte prosím další informace. Další úhel pohledu. Přemýšlejte. Vnímejte souvislosti.

Za poslech stojí každé slovo.  Nebudu ani hodnotit, ani se k jednotlivým věcem vyjadřovat. Nechám to na vás.

Až si to poslechnete, pak nám sem klidně napište. Zde vaše komentáře nebudou mizet jako z FB. Nebudeme vám blokovat profily. Zatím ještě psát můžete. Ještě chvíli než vyjde další zákaz.

Směs mých pocitů během poslechu nedokážu ani popsat. V hlavě mám obrovský orloj, plný ozubených kol. Mozaiku, která do sebe zapadá.

Čím dál víc bojuji s následujícím dilema. Zda raději nevypnout všechny zdroje informací. Prostě se odpojit. Koupit si svíčky a petrolejku, naštípat dříví na zátop a odjet na chalupu u lesa. Užít si poslední dny v klidu a pohodě, než to všechno přijde. Zorat pole, na zimu nasušit a zavařit zásoby a nevnímat.

Vzhledem k tomu, jak nás vláda ignoruje a dlouhodobě nerespektuje naše bouření a názory si opravdu nemyslím, že se něco změní.

Pokud s tím něco neuděláme.

Líp už bylo a bude hůř.

Až to přijde, nebude čas si vychutnat ani východ slunce, ani zpěv ptáků. Budeme příliš zaměstnáni bojem o holý život ve veškerém výše zmíněném měřítku. Strach je malá smrt. A oni, tam nahoře to dobře vědí.

Poslechněte si: Svobodné slovo 


Svobodný blog

Řízená likvidace malých firem

Dávám si pozor, abych jen neodsuzovala a hledala i ta pozitiva. Hledala úhly pohledu. Dívala se ze všech stran a vnímala souvislosti.

Něco mě ale dokáže pořádně na… Tedy zvednout ze židle.

Je zde zřejmě místo jen pro velké firmy, pro velké daňové úniky, protože ty mají dostatek peněz na to, zalepit jiným pusu. Taky ve větších firmách se ten bordel hůř hledá….

Čtěte:

KOMENTÁŘ! Babiš hřímá z Brna: Malé firmy jsou na prd!

Šikanují se zde malé firmy a živnostníci. Systematicky se jim hážou klacky pod nohy. Dává se přednost gigantům, které nepatří ani českým občanům, mají za majitele cizince a zdaňují někde na Kypru.

Miliardář Andrej Babiš konečně otevřeně vyložil karty na stůl.  Malé a střední podniky jsou podle něj na prd. V Brně si pustil pusu na špacír.

Ano, ve velkých firmách se dá krást ve velkém. V malém to nemá smysl. Souhlasím.

Cituji pana Babiše:

„Malé a střední podniky – to jsou klišé a kecy. My potřebujeme podporovat velký průmysl, který tu má tradici. Že pomáháte zakládat inovátorské firmy, to je super, ale je to na prd.“

Malé a střední společnosti se dle posledních údajů Českého statistického úřadu na dlouhodobé zaměstnanosti podílí polovinou. V Německu jde o 70 % zaměstnanců v malých a středních firmách.

To asi nic neznamená.

Velké firmy sedřou z člověka kůži a vyšťaveného jej vyhodí na ulici. Lidé jsou tam jen bezcenní vykonavatelé úkolů. Divím se, že tam ještě netetují čísla lidem na zápěstí. Pár takových znám, a znám i hodně takových, co tam ryli držkou v zemi a teď jsou zdravotně i psychicky totálně vyřízení.

Mám chuť velmi otevřeně napsat co si o tom myslím, ale nedalo by se to publikovat ani na Svobodném blogu.

Právě malé rodinné firmy dbající na kvalitu a dobrý zákaznický servis, ti jenž se znají a znají své zákazníky, ti co dbají na dobré jméno svého podniku a jsou rádi, když u nich zaměstnanci rádi pracují, tak ti mají hrát prim a mají být podporováni! Ti co dávají práci našim lidem a také své výdobytky dávají našim lidem!

Jestli to ten rozumbrada neví a hrabe si jen do své vlastní kapsy, tak tam opravdu nemá co dělat.

Jste tam od toho, abyste zařídili lepší podmínky pro nás, co tu žijeme! To je vám ale očividně u zadní části těla pane Babiši.

Čtěte:

Každý živnostník bude pod přísným online dohledem

Elektronické registrační pokladny, online napojeny na finanční úřad.

Zajímalo by mě, jak jste propojený online Vy pane Babiši? Jak a s kým?

,,Kontrolovat živnostníky, jestli vydávají účtenky, a zákazníky, jestli je skutečně odeberou, dostane za úkol celní správa. Celníci budou mít právo živnost efektivně zlikvidovat tím, že provozovnu na dva roky zavřou, případně vyměří pokutu až půl milionu korun. Dostatečným důvodem k takovému zásahu bude stejně jako v Chorvatsku zjištění, že živnostník nevydal zákazníkovi účtenku za pár korun. Živnostník může proti zásahu celníků podat námitku, ta však nemá odkladný účinek a její vyřízení má na starost místní ředitel Celní správy.“

Opravdu za to, že pouze nevydal účtenku? Stál někdy pan Babiš za pultem 12 hodin denně a plnil lidem přání? Nikdy na nic nezapomněl a nikdy se nespletl?

Já jsem si to zkusila a musím prohlásit, že to není žádný med. Zvláště v dnešní době, kdy jsou lidé nervózní a podráždění a nejjednodušší je si vylít zlost na prodavači, ten je vždy po ruce.

Píšu ze svých zkušeností. Prošla jsem si mnohým. Cíleně jsem měnila rozdílné obory činnosti, abych si udělala co největší obrázek o to, jak to kde chodí.

Nastává soumrak české střední třídy. Bude zničena. Budou jen chudí a miliardáři. Chudí a pan Babiš.

Cesta, kterou jsme se zaštítěni Evropskou Unií vydali, vede do ……

Welcome!


 

Svobodný blog

Být hrdým Čechem

Myslím, že vím, co nám chybí, národní hrdost. A měli bychom ji mít. Na tom se dá totiž stavět. Musíme si ji vybudovat, naučit se to. Místo francouzských vlajek na FB stránky si znovu dávat ty české do oken.

Máme být na co hrdí. Máme dobrá srdce a umíme se semknout. Pokud je někomu zle, jsme první, kdo pomáhá. Vybereme spoustu peněz na hendikepované, na události spojené s přírodními katastrofami, na ty doma i na ty venku. To je obdivuhodná solidarita. Na to můžeme být hrdí.

Naučme se semknout a jděme bojovat za vyšší cíle. Jděme slavit výročí naší republiky, jděme bojovat za lepší zítřky našich dětí, za svobodu v naší zemi, za méně cenzury a větší práva občanů.

Za bezpečí naší republiky a ochranu našich hranic. Bojujme za obezřetnost, za důslednou kontrolu jedinců, jenž se chtějí zařadit mezi nás. Mezi nás s velkým srdcem. Mezi nás, s respektováním našich pravidel. Pokud chce někdo rozšířit naše řady, nechť jsou mu známa fakta, že tady platí naše pravidla a že nehodláme diskriminovat vlastní občany na úkor kohokoliv jiného.

Máme rádi svůj klid a pohodu. Na tom není nic špatného. Nechceme přehnaně válčit, bojovat a vybočovat. Ale právě pro ten klid a pohodu, někdy bojovat musíme, abychom o něj nepřišli. Je třeba to světu sdělit, dát najevo, že jsme tady, a že se nedáme.

Máme smysl pro humor, obrovský, moudrý a neutuchající. Nesmíme si jej nechat vzít a nesmíme jej nechat zaniknout. Nenechme jej zdegenerovat. Rozvíjejme ho stále dál. Ano jsme národ Švejků. S úsměvem jde přece všechno líp. Usmívejme se jeden na druhého, dělejme si radost.

Můj dědeček říkal: ,,Nic nemět a eště smutnej byt, to by ani PánBu nechtěl.“ Moudrý muž.

Máme nádhernou řeč, úžasný a bohatý jazyk. Čeština je zvukomalebná. Má obrovské množství tvarů, zdrobnělin a synonym. Jemných niancí, jenž se od sebe něžně odlišují. To má málokterý jazyk. Nezapomínejme na to a buďme hrdí Češi.

Nechápu, proč jsou stránky některých Českých firem pouze v angličtině. Klidně ať jsou ve dvou jazycích. Ale ať jsou Česky! Chápu, musíme být světoví a budovat mezinárodní obchod. Ale nezapomínejme na svou hrdost, na svou zem!

Už jsme tu měli dobu nápisů v azbuce, nedělejme další chybu. Nic proti ní, já jsem z ruštiny maturovala, je to krásná řeč. A za mě Rusko líp jak USA, stavíme li to takto, ke Slovanům mám blíž.

Víte také kolik lidí na světě má angličtinu za rodný jazyk a je ve výhodě? Nejsou lepší, pouze se narodili v anglicky mluvící zemi. Neponižujme se pouze proto.

Máme nádhernou vlast. Nemáme sice ani velké hory ani moře. Ale taky nemáme sopky se sršícími vulkány, ani zemětřesení, laviny, zničující vlny či hurikány. Nemáme zde dravé šelmy a jedovaté živočichy, můžeme se bezpečně v přírodě pohybovat. Je zde relativně bezpečno.

Važme si toho a buďme na to hrdí. Máme tady spoustu nádherných míst. Lesů, rybníků a říček. Spoustu krásných staveb a památek. Nejsme tak malí, jak se děláme. Máme být na co hrdí.

I když si stěžujeme, máme stále dobrý sociální systém, pojištění i zdravotní péči. Máme ještě stále důchody. Pokud ale nezačneme něco dělat, přijdeme o ně jako okolní státy, ke kterým slepě vzhlížíme. Bude čím dál víc bezdomovců a chudých lidí. Ono se to opravdu pokazí, nezačneme li bojovat za lepší zítřky. Úroveň nám upadá. Teď si nemůžeme dovolit rozhazovat pro jiné. Nemůžeme si dovolit ani nečinně sedět a čekat opět co udělají okolní státy a pak se přidat tam, kde je nás nejvíc. Jsou třeba reformy a plány jak nepadnou až na dno. Buďme na to, co máme hrdí, ale neusněme slepě na vavřínech pohodlí, nebo nás to dožene.

Náš první prezident T. G. Masaryk mluvil o drobné mravenčí práci. Když každý člověk přiloží centimetr, tak vznikne metr, kilometr… Jsme jeden národ, jedna země, jedna vlast, to nás spojuje. Jsme jako mravenci v mraveništi. Malými činy můžeme dát vzniknout velkým věcem. A na ty pak budeme moci být společně hrdí.

Máme spoustu úžasně chytrých lidí, spoustu vynálezů jenž přispěli k novým technologiím, zachránili mnoho lidských životů a posunuli lidstvo ku předu. Co takhle kaplanova turbína, ruchadlo, lodní šroub nebo kontaktní čočky? Objev čtyř krevních skupin, zákona dědičnosti, buněčné struktury, obloukové lampy či hromosvodu? A je jich mnohem víc. Co Tomáš Baťa a Arnošt Lustig?

Vykašleme se na pocit malosti a buďme na sebe hrdí! Na náš národ. Na naši vlast. Na Českou republiku. Objevme v sobě vlastenectví. Buďme hrdí Češi!


 

Svobodný blog

Ideální den

Už si ani nepamatuji, kdy jsem pro samé povinnosti měla čas jej naplánovat natož prožít.

Můj ideální den je strávený v posteli. Spánek do oběda, objednaná pizza, stokrát ohraná oblíbená komedie, popcorn a zmrzlina.

Ideální den je také vstávání za úsvitu, šálek černé hořké kávy, zapálená svíčka a dlouhá a klidná meditace. Hodina jógy nebo čchi-kungu. Celý den v přírodě, nejlépe v horách. Tam, kde není ani živá duše.

Může to být i celý den strávený v ZOO parku. Čím více zvířat, tím lépe.  Pokud mě pustíte do výběhu s oslíky, o půlnoci mě budete tahat vzpurnou domů jako malé dítě. Miluji jejich rozpustilost i svéhlavost. Obejmutí oslíka, rovná se neskutečný pocit štěstí.

Ideální den je strávený v rodinném kruhu. Kdy se dovedou sejít setry i bratři, neteře a synovci, dědečkové i babičky, strýčkové i tety… dovedou spolu pobýt a nehádat se… dovedou se smát, povídat si a tolerovat vše, co jim na sobě vadí. Může to být poslední den, kdy jste takto všichni spolu.

Může to být také den strávený na zahradě, stříháním keřů a stromů, sázením i pletím… Den, po kterém usnete jako špalek. Jste naplněni energií, kterou vás dobije slunce, den kdy pozorujete neskutečně krásné motýli, ptáky a kolibříky. Den kdy máte pocit, že květy nebyly nikdy krásnější, plody sladší a nebe modřejší.

Je to i zapálený oheň v krbu, šálek čaje a nová kniha. Za oknem šumící déšť, nebo třeskutá zima a padající sněhové vločky. Chvíle, kdy si dovolíte hltat slovo za slovem, stránku za stránkou a úplně se ponoříte do děje a rozjedete svou fantazii i představivost na plné obrátky.

Může to být i den, kdy vám vznešená a posvátná hora, kterou s úvazy a helmou na hlavě zdoláte až na vrchol, dovolí na ni vyšplhat bez úrazu. Bez toho, aniž by vám dala najevo svou sílu a převahu. Tu, kterou nad námi příroda má, ať už v podobě valících se vln, hurikánu, sopky či padajícího kamení či laviny. My zde nevelíme. Planeta si to s námi rozdá, kdykoliv se jí zlíbí. Pustí li vás tedy hora na svůj vrchol, pokorně jí poděkujte.

Ideální den, je ten den, kdy se dokážete usmívat, zvládáte všechny povinnosti beztoho, aniž byste se rozčílili nebo stresovali. Den kdy dorazíte živí a zdraví večer domů. Pokud se tam takto sejdete jako celá rodina, je to den plně hoden nadpisu tohoto článku.

A jak jste na to vy, jaký je ten váš?


Svobodný blog

Nahé líčení

Cítíme se lépe, když nám to sluší a prostě dobře vypadáme. Líp zvládáme všechny povinnosti i trable, které nás za den potkají.

Základem dobře vypadajících modelek na všech fotkách není jen úprava fotek ve fotoshopu 🙂

Je jim i dokonalé líčení, které většinou vypadá tak přirozeně, jako by se v něm modelky rovnou narodily. Vypadají naprosto přirozeně právě díky dokonale zvolenému make-upu, který jejich přednosti podtrhne a potlačí případné nedostatky.

Dokonalý make-up za 5 minu

Základem je dokonale odlíčená a vyčištěná pleť, zbavená mastnoty zejména na T zóně.

Odličovač - odstraňovač make-upu

Odličovač odstraňovač make-upu

Na vyčištěnou pleť naneste denní pleťovou péči v podobě tenké vrstvičky denního anebo hydratační krému. Méně znamená více, pokožka musí přirozeně dýchat.

Čistící pleťový krém proti vráskám

Čistící pleťový krém proti vráskám

Efektivní nahé líčení – nude

­­Použij podkladovou bázi v podobě speciálního průhledného gelu. Ten se právě díky své konzistenci umí s krémem dokonale propojit. Pro perfektní líčení je nepostradatelný. Projevuje se jako dokonalý vyhlazovač všech nerovností pleti, fixuje líčení a prodlužuje jeho trvanlivost. Make-up bude na bázi taky dokonale držet a nebude se stírat během dne.

Podkladová hydratační báze nejen pod make-up

Podkladová hydratační báze pod make-up

Následuje nanesení korektoru. Na kruhy pod očima, všechny pupínky, akné či nerovnosti, které korektor hravě potlačí. Doporučuji vybrat si paletku, která obsahuje několik odstínů. Zelená třeba pěkně kryje červené pupínky, s nádechem do oranžova perfektně zamaskuje tmavé kruhy pod očima a světlejším korektorem vymodelujete části obličeje, které je třeba prosvětlit. Ztmavit je zase možné širší hranaté čelo a široké lícní kosti. Tvář se tak dá nádherně zjemnit a vymodelovat.

Korektor v tyčince 4 Tělová

Korektor v tyčince Tělová

 

Make-up v kostce

Odstín make-upu by měl být v barvě tvojí pleti. Já doporučuji o stupeň světlejší než je tvoje přirozená barva pleti. Nádherně to tvou pleť rozjasní a prozáří a taky pokud použiješ pudr, bronzer či tvářenku, bude to vypadat naprosto přirozeně a dokonale.

Nauč se používat štětec. Nejen, že je lepší do lahvičky nesahat přímo prsty, ale také při nanášení štětcem perfektně promasíruješ pleť. Nanášej i směrem na krk až k dekoltu, do ztracena do tvaru V, jako bys měla rozhalenku košile. Opatrně na okolí očí, zde je kůže velmi tenká a citlivá. Proto na ni nepatří make-up, ale korektor. Doporučuji krémový s aplikátorem, s jemnou fluidní texturou. Nanášej jemným poklepáváním bříšky prstů do kůže.

Profesionální štětec 3D

Dokonči nanesením sypkého pudru, který dokonale zafixuje líčení. Sypký pudr je velmi jemný, na pleti je téměř neviditelný. Doporučuji jej místo kompaktního pudru. A opět použij raději světlejší odstín. Vznikne úžasný vzhled porcelánové pleti. Nanášej ho objemným štětcem na pudr a to velmi zlehka.

Sypký pudr 12 Tělová

 

Podtrhnutí dokonalosti

Na běžné denní líčení a tzv. nahé líčení, nebo taky nude líčení, použij úplně tenkou linku těsně kolem řas ze spod i z hora oka. Jemně ji rozetři štětečkem nebo houbičkou na druhém konci tužky do ztracena.

Tužka na oči s houbičkou Kajal Černá

Tužka na oči s houbičkou Kajal Černá

Pokud nejsi černovláska, použij hnědou, nebo béžovou tužku. Čím světlejší vlasy, tím světlejší a přirozenější barva tužky. Pak už nanes jen řasenku.

Řasenka Volume 1 černá 10ml

Pokud je třeba jemně dokreslit tvar obočí, opět platí, že tužka na obočí by měla být co nejvíce shodná s barvou vlasů a také obočí. Vyvaruj se tlustě a černě vytetovaného obočí, pokud jsi například blondýnka. To nemá s přirozenou krásou nic společného. Obočí lze také dokreslit vhodnou barvou očních stínů a tenkým plochým štětečkem.

Tužka na obočí Matita Sopracciglio 2 Světle hnědá Tužka na obočí Světle hnědá

Na rty doporučuji nanést lesk. Odstín už může být jakýkoliv. Od transparentního bezbarvého přes růžovou či malinovou, až po rudou či vínovou. Čím více se bude lesk přibližovat barvě tvých rtů, tím přirozeněji bude působit. Efekt bude dokonalý. Každý ti bude závidět, jakou dokonalou pleť ti nadělila příroda.

Lesk na rty 30 lososová s perletí Lesk na rty lososová s perletí Chceš li si být naprosto jistá dokonalou trvanlivostí tvého make-upu během dne, použij Fixátor make-upu ve spreji.

Fixační spray na make-up Fixační spray na make-up

Černá dominance

Dnešní variace jsou v černé dominantní barvě. Tohle je velmi inspirativní způsob líčení.

Prozradíme Vám jaké produkty jsme použili.

Jemný fluidní makeup

Fluidní make-up 2 Tělová 30ml

Fluidní make-up

Je jemný a účinný. Vyhladí vaši pleť a sjednotí barvu. Pokud chcete opravdu dopřát pokožce nadstandardní péči, stačí vám jemné sjednocení a nepožadujete silné pokrytí, použijte tento produkt. Obsah vitamínu E, to že je kosmetika hypoalergenní a to, že kosmetika není testována na zvířatech, jsou obrovské přednosti, které určitě oceníte.

Textura krytí je velmi tenká a jemná.  Je to lehká emulze, která se stává na vaší pleti závojem s dlouhotrvajícím krytím v jemných odstínech dle vašeho výběru. Je obohacený cennými výtažky z rostlina vitamínem E.

Je vhodný pro všechny typy pleti, zejména pro jemnou a citlivou pleť. Zanechává na pokožce ochranný film, sjednotí její odstín, jasný a transparentní, což zabraňuje vysušení a odírání. Má jemnou krémovou konzistenci, hydratuje pokožku, která po jeho použití není ani mastná, ani suchá, a zajišťuje důkladný, jemný a přirozený make-up a prodlužuje mladistvý vzhled vaší tváře.

Sypký pudr

Sypký pudr 11 Tělová

Sypký pudr

Použijte sypký pudr. Pro dokonalou pleť je lepší než kompaktní pudry. Použijte štětec a výsledek bude dokonalý.

Extrémně tenký a naprosto transparentní, úžasný, po jeho použití je vaše pleť jemná a dokonalá, vyhnete se nadměrnému nanesení množství barvy díky jemnému složení. Mikročástečky rozptýlené v pudru odrážejí světlo rovnoměrně, čímž se minimalizuje tvorba
vrásek a kryje kožní nedokonalosti. Jejich extrémní mikronizace zaručuje maximální přilnavost, a to podporuje rovnoměrné rozložení produktu a vytváří velký vliv přirozenosti. Pleť dýchá, neucpává póry, takže nepřispívá ke tvorbě akné. Přiložena houbička na aplikaci. Možno použít i štětec, pokud je to pro vás snazší.

Jemný a lehký, jemně pokryje vaši tvář a vytváří takřka porcelánovou pleť. Pokožka po jeho nanesení volně dýchá. Pokud chcete opravdu dopřát pokožce nadstandardní péči, použijte tento produkt.

Tužka na oči černá – tentokrát jsme ji použili na obočí.

Tužka na oči 30 černá

Tužka na oči černá

I černovláskám většinou dokresluji obočí tmavě hnědou tužkou. Výsledek je přirozenější. Tentokrát jsem použila černou tužku na oči.

Nová receptura se získává smísením ultra tenkých a jemných prášků, díky kterým jsou vlastnosti tohoto výrobku naprosto dokonalé, tužka je homogenní a můžete jí zcela přesně vykreslit a vystínovat kontury vašich očí. Umožňuje jemné nanášení díky pružnosti. Má dlouhotrvající efekt, dokonale se přizpůsobí pohybům očních víček.
Obsahuje přírodní složky, řádně ošetřuje vaše oči přírodními vosky, které dávají vašim očím to, co potřebují. Tužka je měkká, díky jemné konzistenci, a úžasné charakteristice dokáže odolávat horkým teplotám a i vlhkému prostředí. Obsahuje vitamín E a heřmánek.

 

Krémové oční linky v kelímku

Krémové oční linky v kelímku černá

Krémové oční linky v kelímku černá

Použijte jemný tenký plochý štěteček a vykreslete dokonalou oční linku jako je ta na obrázku.

Tento produkt je pro profesionální použití. Linky se vyznačují kompaktní a hladkou texturou, jsou pružné s upřednostněním flexibility. Nanáší se štětečkem a lze vykreslit krásnou linku kolem víček, zajišťují přesnost, kontinuitu a intenzitu vykreslené linky. Speciálními pigmenty zvyšuje jas barevného odstínu a vyvyšuje výraz vašich očí.
Toto je ideální produkt pro vytvoření zcela dokonalého tvaru vašich očí, tenké a elegantní módní linie. Jsou rychleschnoucí a s dlouhotrvajícím efektem. Pokud již umíte s linkami pracovat, je to produkt přímo pro vás.

 

Upozorňuji na to, že pokud s linkami začínáte, vezměte si některý Easy liner se štětečkem a tím začněte. Pokud už máte praxi, můžete vzít štěteček a zkustit tento profesionální produkt. Pro vizážistky a maskérky dokonalá volba. Já je mám paradoxně raději práve než klasické linky. Mám pocit, že výsledek je opravdu dokonalý. Velmi kvalitní produkt s perfektním efektem.

Oční linky

Oční linky 1 Černá

Oční linky Černá

Linky vytváří na vašich očích pevný a zároveň velmi tenký film, matný a silně přilnavý, což úžasně zintenzivňuje hloubku vašeho pohledu. Jsou zcela rozpustné ve vodě a může i vaše oči stínovat za použití různé intenzity tak, abyste zvýraznili různé přechody. Každopádně když zaschnou, což během chviličky, drží dobře, nemusíte mít obavu.
Je opatřena měkkým přírodním štětečkem. Hypoalergenní, s vitamínem E.

Řasenka

Řasenka EXTREME Tattoo černá

Řasenka EXTREME Tattoo černá

 

Rty

Na vykreslení rtů byla též použita tužka na oči a oční linky. Naneste na rty korektor, zapudrujte je a naneste tužku a linky. Nechte zaschnout. pro dlouhotrvající efekt po zaschnutí postup zopakujte. Pokud chcete mít rty lesklé, jemně vklepejte průhledný lesk na rty.

Lak na nehty

Lak na nehty 333 Černá se třpytkami

Lak na nehty Černá se třpytkami

Jedná se o velmi kvalitní výrobek. Neobsahuje aceton, zajišťuje velmi dobrou ochranu nehtového lůžka. Jeho základ byl obohacen oxidem křemičitým, jde o speciální pojivo, které je součástí syntézy keratinového řetězce, obsahuje tedy keratin. Posiluje, spojuje, vyrovnává a opravuje veškeré rýhy a nerovnosti na nehtech. Jeho nejdůležitější vlastností je odolnost proti oděru a poškrábání. Jsou k dispozici v široké škále barev, které se roztírají na nehty rovnoměrně a jsou rychleschnoucí. Je efektní a výživný.