Použití korektoru

Korektor v kelímku H24

Make-up nám nemusí pouze sloužit jako pomocník vzhledu dokonalé pleti, jeho použitím také chráníte pleť před vnějšími vlivy, smogem a prachem. Pokud toužíte po dokonalém make-upu, ale trápíte se kvůli kruhům pod očima, rozšířeným žilkám v obličeji, jaterním skvrnám a akné, použijte korektor. Jsou rozjasňující, hydratační a dokonale krycí. Korektory jsou pomocníky pro perfektní make-up.

Na otoky očí použijte oční sérum s chladivým efektem. Naše sérum působí i jako primmer, líčení na něm skvěle drží. Před líčením také pleť hydratujte a můžete použít kolagenovou nebo liftingovou bázi nebo sérum pod makeup. Každý přípravek je nejlepší do pleti vklepat a nechat vsáknout. Korektor nanášejte pomocí vklepávání vždy.

Korektor v tyčince

Korektor zklidňující v tyčince Correttore 1 Zelený

Vhodný odstín a nanesení korektoru

Kruhy pod očima s nádechem do modra až fialova zneutralizujte je pomocí zeleného tónu a pak použijte světlý korektor s nádechem do žluta či broskvova. Tmavší hnědé nebo černé pigmentové skvrny opět zamaskujete zelenou a pak oranžovou variantou korektoru.  Vhodný odstín a nanesení korektoru

Použití krycího korektoru je snadné a také pohodlné. Můžete jej mít ve formě tyčinky nebo v kelímku. Korektory jsou vhodné pro normální, smíšenou i mastnou pleť. Pomocí korektoru zakryjete problémové oblasti a zakryjete všechny nedokonalostí pleti.

Makeup vždy nanášejte na vyčištěnou pleť a také tonizovanou pleť, kterou po použití tonika hydratujete vhodným krémem. Korektor můžete nanést pod makeup, ale i na makeup, pokud není ještě efekt dokonalý.

Aplikace korektoru je snadná, lehce jej pomocí prstů vklepávejte do pokožky. Aplikujte na obličej na místa, kde je třeba zakrýt nedostatky a pečlivě jej rozetřete. Věnujte pozornost dobrému rozetření pomocí vklepávání, ať není vidět přechod, prostě do ztracena.

Vaše pleť bude chráněná před vnějšími vlivy prostředí a dokonale chráněná. Korektor i mkeup ji dokonale projasní a sjednotí odstín pleti. Budete se cítit pohodlně a přirozeně a sebevědomě. Pamatujte, že méně znamená více. Takže tenčí vrstva do ztracena vždy vypadá lépe.

Nabídku makeupů i korektorů najdete na www.MakeUp4U.cz

 

Islám je především životní styl

 

Patrik N 3Život je plný barev a názorů, každý jsme jiný. Měli bychom se respektovat a užívat si různorodost názorů. A pokud se oháníme svobodou slova, nikdo by neměl ani vyslovit, že by měla být třeba Klára Samková potrestána za svůj svobodný názor.

Pokud je ale různorodost ohrožující na životě, všechna tolerance stranou. Tolerance musí být vždy oboustranná. Pokud ale někdo tvrdí, že pouze jeho způsob myšlení a života je nejlepší a dokáže vás zabít za to, že máte jiný názor, barvy se slívají do rudé krve. Dnes o Islámu, propagandě a nevyslyšených názorech.

Podobná názor má spousta jiných. Třeba i majitel serveru Bankovnipoplatky.com, ekonom a pražský zastupitel za hnutí ANO Patrik Nacher. Pár jeho názorů mi opět připadá zajímavých.

Napsáno pro Svobodný blog – celý článek – Pokračovat ve čtení

Fakt, že turecký velvyslanec v České republice Ahmet Bigali volá po potrestání advokátky Kláry Samkové je absurdní. Pan velvyslanec si proslov ani nevyslechl. Proslov nebyl pouze útokem na náboženskou svobodu, protože je třeba si uvědomit, že islám je především životní styl.

V rozhovoru je opravdu trefným postřehem upřesnění pojmů fakt, že Islám není pouze náboženství, ale jde zde zejména o politický islám, se kterým máme tu čest. Mám obavu, že si nikdo z našich vládních představitelů ani nezjistil, co vlastně islám je a jak funguje.

,,Islám sám sebe definuje jako vlastně všechno, neodděluje víru od civilního života, náboženství od státní moci.“

Vyjádření, které mimo jiné vyjádřil Patrik Nacher:

,,Pro mě je vždy podstatný kontext. A zde šlo o konferenci, kde předpokládám, že se říkaly různé názory. To je jaksi očekávatelné, má-li taková konference mít smysl. Pokud budeme dopředu říkat, že ten či onen názor nesmí zaznívat veřejně, pak svobodě slova zvoní umíráček. To, že všichni kolem toho chodí po špičkách, souvisí s politickou pseudokorektností, která se v Evropě šíří jako mor. V momentě, kdy má někdo jiný názor, než je ten mainstreamový, míněno mainstreamový z hlediska těch, kteří sami sebe definují jako elitu, tak je tento názor – který ale zastává většina lidí – nějak dehonestován.“

(Význam slova – slovník cizích slov – dohonestovat)

Svoboda slova je pojem bez významu. Prázdnou frází, která nic neznamená. Zřejmě jsme si ještě nevšimli, že totalita už měla být za námi. A zřejmě si toho zejména nevšimli naši politici, i když tvrdí, jak jsou jiní, než za minulého režimu.

Také si měníme další pojmy a jejich smysl. Slova jako xenofob nebo rasista už jsou tak běžná, že nikomu nevadí. Pokud nesouhlasíte s všeobecně podsouvaným názorem, jste nesnášenlivý, a pokud se odhodláte dokonce varovat, jste xenofobní.

Proč Rusko?

,,Přichází nová taktika, že když má někdo jiné stanovisko, než je to jediné správné, tak tyto myšlenky šíří na sociálních sítích a na webech lidé napojení na Rusko. V překladu – jsme blbci, kteří papouškují názory Ruska. Ne že by se někdo zamyslel, oponoval, argumentoval. Proč? Tady nejde o diskusi, ale o monolog, který se vydává za dialog. Podle některých politiků a novinářů, kdo má jiný názor, než je ten „sluníčkový“, tak nejde o jeho autentický názor, ale někdo – zřejmě z Ruska – mu vymyl mozek. A protože „papouškovat“ názor z Ruska není zrovna u nás in, je tato taktika úspěšná. Přitom stačí, aby si každý, kdo trochu cestuje, udělal obrázek sám. Jak to vypadalo před deseti či dvaceti lety v Paříži, Londýně a jak to tam vypadá dnes.“

Když to někdo takhle staví, tak je to manipulace jako zvon a s tím já bytostně nesouhlasím. Paradoxně ta „intelektuální elita“ jako by nám předkládala černobílý svět. Nesouhlasíš-li s imigrační politikou EU, znamená to, že posloucháš nějaké názory z Ruska. Jinými slovy, nesouhlasíš-li s evropskou imigrační politikou, přikláníš se k Rusku. Nechceš-li, aby u nás bylo euro, chceš rozpad Evropské unie. Takhle přece ten svět nefunguje. To nálepkování je fakt děsné.“

S tím opět souhlasím. Začíná se u nás šířit tento nebezpečný názor, kdy jakmile kdokoli vysloví jiný než pozitivní názor za přijetí imigrantů, je to bráno tak, že nejde o jeho autentický názor, ale názor podstrčená z Ruska. Absolutně nechápu, kde se to vzalo a proč se neustále na Rusko útočí a něco se na něj shazuje. Ráda bych, abychom neprovokovali a nechali je v klidu dýchat.

Pokud jde o mě, tak raději Rusko než Amerika. Ke Slovanům máme blíž. Navíc si myslím, že Americe jsme totálně ukradení, kdežto s Ruskem se dá i hovořit. Stačí sledovat světové dění a číst mezi řádky. Byla bych ráda, kdybychom tuto zemi nechali na pokoji. Protože stejně tak bych byla ráda, aby nikdo neházel špínu na nás a nešmejdil nám kolem hranic, tak jako se nyní ve velkém šmejdí právě kolem hranic jim.

 

patrik N

Stojí za to se podívat, jak vypadají názory těch, co si neberou servítky třeba:

Odkaz:
Zadara nefunguje ani charita. Natož finanční poradenství.

Vyjádření k Islámu

,,Byl jsem na pár přednáškách ohledně islámu, abych se dozvěděl něco o historii i současnosti, a vyplývá mi z toho, že ta strategie se po staletí vůbec nemění. Islám se považuje za univerzální a dokonalý. Univerzální v tom, že se má šířit všude tam, kam přijde muslim. Když takový člověk někam přijde, tak se nemá přizpůsobovat on, ale naopak se snaží, aby se okolí přizpůsobilo jemu. To tam historicky bylo vždy. No, a když se považuje za dokonalý, není na něm co zlepšovat. Tečka. Problém pak nastává v tom, že i ty radikální formy prostě mají nezanedbatelnou podporu mezi obyčejnými muslimy. Nezaregistroval jsem nějakou větší sebereflexi a manifestace muslimů proti terorismu. O právu šaría ani nemluvě.“

Musí platit pravidlo, že když někdo přijde jako host do mého domu, musí respektovat daná pravidla. A když zase naopak přijdu já k němu, budu dělat totéž. Jestli se k tomuto základnímu systému slušného chování nevrátíme, tak to kvůli politické pseudokorektnosti skončí špatně. Jde o základní věci, které vštěpujeme už malým dětem – na jedné straně respekt k jinakosti, k odlišnosti, na straně druhé dodržování psaných i nepsaných pravidel, zvyklostí, symbolů a chování, které nejlépe vystihuje pořekadlo „nečiň druhému to, co nechceš, aby dělal on tobě“. Jiná věc je, že historicky stavíme na nesmírné toleranci, ale nic se nesmí přehánět. Pokud tu toleranci někdo zneužije právě proti té toleranci, díky níž je tolerován, tak se s tím musí něco udělat.“

Pochybuji, že tohle někdo z naší vlády ví. Nikdo z našich politiků si opravdu zřejmě nezjistil nic o strategii Islámu. A mluvíme zde o politické strategii. Je to politické vedení, se kterým chceme jednat. Stačí těchto pár řádků a informací a musí vám být jasné, že zde jakékoliv jednání selhává.

Respektovat tradici a zvyklosti země, kam přijíždím a chci tam bydlet, by mělo být samozřejmé. Takhle to ale v tomto případě není. Takových názorů je plný internet. V mnoha směrech jsou si podobné a v mnoha věcech jsou shodné. Jak to, že to nikdo nebere vážně? Jak to že lid nemá právo mluvit do toho, co se stane s jeho zemí? Na co máme vládu? Proč nás vede někam proti naší vůli? Politici nás absolutně ignorují, nerozumějí našim obavám.

Nerozumím tomu, že politici nerozumějí obavám lidí. Považuji za neuvěřitelné, že ve studiu diskutují tři lidé s totožným postojem. Česká televize úplně rezignovala na nějakou diskusi.“

A já se ptám, co je potom propaganda? Jak chcete nazvat fakt, že ve veřejnoprávním médiu ve studiu diskutují lidé s totožným názorem? Co to je za diskusi? Tak to už to skoro máme tak jako za bývalého režimu ne? Jedna strana, jeden názor, jeden prezident…

Patrik N 2

Vyjádření k migrantům

Pokud se to k vašim uším ještě nedostalo, zabedněnost našich politiků došla tak daleko, že se chystá novela trestního zákona. Mezi trestné činy podněcování nenávisti ke skupinám či jednotlivcům, by se pak považovalo třeba i vyjádření svobodného názoru, že jste proti přijímání migrantů. K tomu se Patrik Nacher vyjádřil následovně:

„Já jenom doufám, že alespoň někomu zůstane zdravý selský rozum. Pokud bychom tu museli strpět ilegální imigranty, to slovo ilegální podtrhuji, což je porušením zákonů a mezinárodních dohod, ale zároveň bychom nemohli říct svůj názor, protože za to bychom byli popotahováni, tak to mi přijde hodně za hranou. Doufám, že k tomu nedojde, protože jsme nebořili totalitu, abychom se k ní zase vrátili zpátky. Před rokem 1989 všichni věděli, že žijí v zemi, kde nemohou nahlas říkat svůj názor, a proto si to nechávali do svého soukromí. Rozdíl oproti současnosti je, že na svobodu slova, na demokracii a na právo si říct svůj názor si dnes tak rádi hrajeme, ale mílovými kroky se blížíme stejné cenzuře. Začíná to označkováním, paušalizováním, nově pak taktikou, že člověk je hlásnou troubou Moskvy, a já se ptám, kde to skončí? Ukončil bych to větou ze seriálu „Jistě, pane ministře“: Cenzura je v moderní společnosti nepřijatelná, my jsme se jen demokraticky rozhodli ty věci nezveřejnit.“

Jak je vůbec možné, že znám spoustu lidí, kteří mají tyto názory, ale nesmí je říkat nahlas? Jak je možné, že za ně máme být trestáni? Jak je možné, že naše vláda je totálně mimo tento názor?

Vůbec to nechápu. Mají takovou moc a tolik peněz, že si připadají neohrožení? Vůbec neví, jak se žije lidu? Ví něco, co my nevíme? Jsou podplacení, nebo zahnaní do kouta?

Vždy budeme podléhat nějakému systému a zřízení. Ať žijeme v tlupě, středověku, nebo tzv. demokracii. Vždy se nám bude zdát něco dobré a něco špatné. Vždy budeme muset respektovat pravidla. Vždy budou ti nahoře a ti dole. Ale nemusíme se přece dobrovolně hnát do záhuby a dávat všanc.

Odkaz:

Kam vkročí muslim, tam vnucuje všem svou dokonalou víru. Zničil nás mor pseudokorektnosti, jsme o třicet let zpátky. Odkaz: Kam vkročí muslim, tam vnucuje všem svou dokonalou víru. Zničil nás mor pseudokorektnosti, jsme o třicet let zpátky. Skutečně brutální slova z hnutí ANO

Kdo zaplatí migranty?

Hamplová

Zajímavý názor advokátky, bývalé poslankyně a komunální političky z Mohelnice Jana Zwyrtek Hamplová. Taky nejde pro slovo daleko a nazývá věci pravými jmény. Mám ráda ženy, které se nebojí říct svůj názor a ten má navíc hlavu a patu. Jen mě štve, že nás nějak nikdo nebere vážně. A mám takové tušení, že to o moc lepší nebude.

„Migrační krizi má zaplatit ten, kdo ji zavinil. Třeba ten, kdo rozpoutal arabské jaro. Nebo Merkelová, která je sem zvala, aniž se kolegů z EU vůbec ptala. Nebo evropské struktury, jež jsou akčně zcela impotentní, aby cokoli vyřešily. Česká republika nenese milimetr viny na migrační krizi. Nikdo neplatí v právním státě za chyby druhých z rozhodnutí třetích.

Napsáno pro Svobodný blog – celý článek – Pokračovat ve čtení

Česká republika by v zájmu bezpečnosti mohla přispět na jediné – na odsun těch lidí tam, odkud přišli. Evropská unie je mrtvá. V klidných vodách umí řídit loď každý kapitán, ten pravý se pozná až v bouři. EU jako kapitán v bouři totálně selhala, na palubě se sice stále ještě křečovitě tančí, ale v podpalubí už je hromada vody, která nás táhne ke dnu.“

Hamplová2

Co stojí za to

Vybírám z jejích názorů, které hodně korespondují s mými:

  • česká společnost degeneruje tím, že podporuje lumpy a kašle na budoucí generace
  • domovy důchodců nemají na rozhazování, aby svým klientům přilepšily
  • vězni mají lepší jídlo než maminky po porodu v nemocnicích
  • ve věznicích se pod pláštíkem pseudohumanismu staráme o to, aby nedej bože vězni nestrádali – v jídle, ve vyžití, poskytují se jim dluhové poradenství, vzdělání, možnost relaxu
  • a to všechno jde z našich peněz, důvodem má být převýchova vězňů
  • opravdu si někdo myslí, že recidivisté je možné převychovat?
  • Investovat do vězňů si může dovolit společnost, která má vše důležitější zaplaceno
  • každému bych dala jednu šanci na nápravu, jsi-li ve vězení podruhé, máš smůlu, nečekej komfort, anebo si ho zaplať
  • ti, kteří denně chodí do práce nebo mají živnosti, aby měli na hypotéku, jídlo, všechny své potřeby, nemají právo na porodné ani přídavky
  • je to tak proto, aby bylo na porodné a přídavky pro ty, jež se množí jako králíci, aniž by kdy na práci vůbec pomysleli, neřkuli do nějaké zašli
  • vědomě podporujeme neodpovědné lidi, aby rodili další neodpovědné lidi
  • odpovědné dostáváme do situace, že nemohou mít tolik dětí, kolik by chtěli
  • maminka, která vydělávala, nedostane porodné, nedostane přídavky
  • mělo by to být přesně naopak
  • ti, kteří pracují, dávají tedy do rozpočtu státu peníze, by z nich měli dostávat v době, kdy to potřebují, když mají děti
  • porodné, přídavky, mateřskou a rodičovský příspěvek by měli mít naopak vyšší, protože pracovali
  • mnohem méně by měli od státu dostávat ti, kteří bezdůvodně nepracovali
  • děti jsou pro tyto rodiny zdrojem příjmů od státu a tak je prostě ve velkém rodí, na účet nás všech
  • normální rodina s jazykem na vestě pracuje, aby všechny své potřeby utáhla, maminky odkládají děti v jeslích a to proto, aby jejich daně živily ty matky, které mohou spát do oběda a jejichž děti se od malička učí, že stačí jen natáhnout ruku směrem ke státu a on bude sypat tisíce
  • je absurdní, že až neuvěřitelnou podporu dostávají ti, kteří si ji zaslouží nejméně a rodiny, jež pracují a které by od mládí vštěpovaly svým dětem, že pracovat je normální, nutíme, aby počet svých dětí omezovaly, protože od státu nemohou v této době čekat pomoc
  • Jakou že to vlastně chceme populaci?

Nechce žít v zemi, která:

„spekuluje o desetikorunách pro své důchodce a na podporu cizích hord posílá stamiliony jen proto, že řve Evropa, přijde mi to tak, jako bychom doma měli prázdnou ledničku, a přesto sousedovi, který mlátí vedle do plotu, nesli jako slouhové vepřo knedlo zelo.“

Jana Zwyrtek Hamplová je velmi trefně vyjadřuje i k Turecku a jasně tvrdí, že vyděračům se nemá ustupovat ani s nimi uzavírají dohody. Navíc dohodu s Tureckem vidí jako špatnou, otevřou bránu a migranti potečou proudem k nám. Turecko se chce migrantů zbavit a neřešit je. Tím dosáhne svého. Evropská unie je mrtvá, bez schopnosti akce, obrany hranic, bez orgánů a představitelů, kteří by věděli, co mají dělat a jen žvaní.

,,Jak by si jinak mohlo Německo, člen EU, dělat, co chce, bez ohledu na ostatní, kdyby EU nebyla mrtvá?“

EU vidí jako umělý subjekt plný byrokracie, který nás obelhává, že se bez ní neobejdeme. Pravidla EU včetně Schengenu by zakotvila smluvně mezi všemi státy. Spolupráce, obchod, ochrana vnějších hranic je možné i bez evropských orgánů, které nefungují.

Jako důkaz a příklad uvádí Švýcarsko, jenž stojí mimo EU a očividně neživoří. Umí se také bránit, a na hranice hodlá vyslat tanky. Evropská unie je tam ale nemá, společná a bezpečná politika je jen klišé.

Hamplová2

Z kopce

Že jde u nás vše úplně opačně než má a je postavené na hlavu je víc jak zřejmé. S nástupem EU jsem si teprve uvědomila, že takhle na hlavu je to úplně všude. Naivita vymizela. Už si nemyslím, že za hranicemi je tráva zelenější a nebe modřejší. Z EU navrhuji vystoupit už dávno, je to totálně zbytečná instituce, která nařizuje idiotské normy a předpisy a dělá z nás otroky a nevolníky vlastní země. Jako malý stát na to vždy jen doplatíme.

Jen mě překvapuje, jak ta degenerace jde plošně. Jak se to idiotství šíří. Jak děláme výše uvedené věci postavené na hlavu a ještě to dovedeme dotáhnout do totálně absurdní dokonalosti. Tak nějak jsem si myslela, že to je česká vlastnost. Ale není.

Asi je to těmi hnusotami plnými chemie, pesticidů, kyselých dešťů, hormonů, stabilizátorů, konzervantů, éček leštidel, kypřidel, protispékavých látek, zvýrazňovačů chuti, barviv, éček i blivajzů, o kterých ještě ani nevíme, co máme v jídle. Dobrovolně se trávíme jako krysy. Mozky nám degenerují a totálně blbneme.

Jinak si nedovedu představit, že ten stejný člověk, co dokáže zachraňovat životy, stavět nádherné stavby, tesat sochy, malovat obrazy, chovat děti, pěstovat květiny nebo létat do kosmu, se dokáže chovat tak scestně a ignorantsky.

Ať si migranty zaplatí ti, co rozpoutali Arabské jaro. Nebo Merkelová, když si je sama pozvala. Hovoří bývalá poslankyně

Kde končí svoboda slova a začíná zákon?

Klára Samková

Pořád pliveme na tzv. totalitní režim, kdy se nesmělo mluvit a za názory se zavíralo. Ničili se lidem životy a z lékařů, profesorů a vědců se dělali topiči v kotelnách.

Vážně jsme se posunuli?

Vážně máme svobodu slova?

Kde končí svoboda a kde začíná zákon?

Reaguji na otevřené vyjádření Kláry Samkové. Máme-li svobodu slova, co znamená podaná stížnost k jejímu projevu?

Napsáno pro Svobodný blog – celý článek – Pokračovat ve čtení

Klára Samková vyjádřila postoj za tisíce lidí, kteří demonstrují na náměstích, které rozhání ozbrojené složky a které vláda ignoruje.

Klára Samková se postavila za svůj lid, který chce chránit.

Postavila se za naše životy a životy našich dětí.

Otevřeně řekla slova, která se denně křičí na sociálních sítích a na náměstích s transparenty v ruce. Jen v momentě, kdy dojde na lámání chleba a máme vystoupit z davu a promluvit sami za sebe, většina Čechů sklopí oči a drží pusu. Máme strach.

Jak bylo řečeno:

,,Češi jsou cyklisti, nahoře se hrbí a dole šlapou.“

Víte, kdo tu větu pronesl? Dohledejte si to a berte to jako kvíz s četbou mezi řádky. Má to i souvislost s tím, co v projevu zaznělo.

Klára Samková nesklopila hlavu a řekla svůj názor. Proslov byl velmi dobře připravený, podložený historickými fakty, emotivní a velmi trefný. Nešlo o bezduché plácání do větru, tak aby se mluvilo a nic se neřeklo, jak to dělají naši politici. Doporučuji si jej přečíst a také si prohlédnout video, jak se polemizuje o propagandě a svobodě slova.

Celý proslov zde:

Klára Samková: Muslimové, míříte k záhubě. Zavrhnou vás jako odpad

Pokud se naplní komentáře z dalšího článku, o kolik je dnešní režim jiný, než ten původní? Pokud znovu budeme lidem ničit životy, po čem to vlastně pliveme?

,,Disciplinární řízení v rámci Advokátní komory může skončit až vyloučením doktorky Samkové, což by znamenalo zákaz další advokátní praxe. Jak na sociální síti poznamenala sama Samková, pokud je nějaký advokát takto postižen, může se bránit leda správní žalobou, která v Praze čeká v průměru dva roky na nařízení prvního stání. Do té doby advokát nemůže vykonávat svou práci a je prakticky profesně zlikvidován. „Jde jim o moji obživu. Mezitím mi zasolí pár set tisíc pokut, pozastaví členství či rovnou vyloučí z komory, nebudu mít z čeho žít a je to,“ poznamenala dále advokátka.

Ze stížnosti podle ní jasně vyplývá, kdo dostal chuť jí „zavařit“. „Stížnost ze své iniciativy zahájil a podal k prošetření tajemník České advokátní komory JUDr. Ladislav Krym,“ píše Samková a vše dokazuje e-mailem, který tajemník oficiálním orgánům Advokátní komory poslal.“

Klára Samková1

Celý článek zde: Po slovech o islámu se Klára Samková dočkala velmi nemilé věci

Kde je svoboda slova?

Podle mě, žádnou nemáme, nepohodlné názory nehodící se do krámu jsou umlčovány a přehlíženy.

Kde fiktivní svoboda končí?

Tam, kde se neshoduje se záměrem těch, jenž drží v ruce moc, tahají za nitky a vodí nás jako loutky.

Kde začíná zákon?

Zákon, který si každý vyloží, jak chce a potřebuje a dobrý advokát či obhájce jej obejde, kdy se mu zachce, anebo kdy dostane tučnou odměnu…? Ten začíná v momentě, kdy se to oné moci hodí.

Jde zde o to, že Klára Samková je žena a názory žen se u nás neberou vážně?

Možná, ale spíše je to tak, že šlápla na kuří oko jiným.

Určitě se dotkla těch, jenž ženy vážně neberou a to těch, o kterých mluvila. Jiný kraj, jiný mrav. O to to bylo horší. Bylo by to pro jejich náboženství potupné od muže, natož od ženy.

Nebo se prostě jen názor neslučuje s naplánovaným světovým plánem?  S plánem mocných, kteří v mžiku oka takzvaně obětují pravé či levé křídlo, příď i záď, a budeme padat jako figurky na šachovnici pod kulkami?

Víra nemá s náboženstvím nic společného.

Víra je čistá, nepotřebuje hmotné statky, peníze, moc, ani prostředníka ke spojení s Bohem.

To, co všechna náboženství udělala s vírou, je zločin.

Náboženství je zhoubné a církve jsou největší business.

Viz moje články – namátkou Církev a žaloby, Názor na církevní restituce, Zhoubnost náboženství a Workship.

Náboženství nepatří k moci a do vlády. Nedělá to dobrotu, slučuje se neslučitelné.

Stejně tak se globalizací slučují neslučitelné národnosti.

Vůbec bychom neměli riskovat životy našich lidí. Absolutně nechápu, co se tady řeší.

Měli bychom být pokorní a vděčný za naši zemi, za mír, který zde máme a udělat vše proto, aby to tak zůstalo.

Názory této ženy jsou všeobecně u nás známé. Pokud bylo známo, že Klára Samková vystoupí a měl někdo obavu, mohl tedy přece chtít znát proslov předem. To se ale nestalo. Nechápu, proč tedy nějaká kauza.

Nesouhlasím úplně se vším, co bylo v proslovu řečeno. Něco bych řekla jinak, ale tak by tomu bylo, i kdyby mluvil kdokoliv jiný.

Také nemám až takovou důvěru v Evropskou unii a taky si nemyslím, že jsme lepší, než kdokoliv jiný.

Křesťanství má z historie spoustu másla na hlavě a nechovali se v rámci náboženství o nic lépe než muslimové a příznivci islámu a není to tak dávno.

Také si nemyslím, že jsme tak moc etická společnost, jak se tváříme. Jen máme jiné techniky a zbraně. Pokrytecky si hrajeme na to, že jsme ti lepší.

Také by se dalo polemizovat o tom, kdo je vyvolavatelem a původcem válečného stavu.

O tom budou mé další články.

To nic ale nemění na faktu, že se mi velmi hodnotný proslov Kláry Samkové opravdu líbí a obdivuji jeho propracovanost. Smekám také před její odvahou, kterou nemá nikdo z našich poslanců. Vážím si toho, že se otevřeně postavila za náš lid a za naše životy, které chce chránit.

Pokud bude Klára Samková jakkoliv popotahována za svobodný názor i za obranu vlasti a národa, měli bychom si uvědomit, že užíváme slova a fráze, které absolutně neodpovídají svým významům. Měli bychom si také uvědomit fakt, že to v čem žijeme je mnohem horší, než minulý totalitní tolikrát poplivaný režim.

 

 

Rockaway, co je pod pokličkou?

rockway

Jak se věci vlastně mají? Co vidíme a co nevidíme? Někdy se nám nechce pátrat, někdy na to prostě nemáme čas a někdy se necháme opít rohlíkem.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže doslova posvětil akvizici Heureky společnosti Heureka Shopping s.r.o, společností Rockaway Capital SE. Akvizice je po půl roce rozhodování a posuzování námitek schválena. Jsou však stanoveny podmínky, které musí Heureka.cz pod novým majitelem dodržovat.

rockway3
Co to je za firmu? Společnost Rockaway Capital SE se v posledních letech projevuje velmi silnou investiční angažovaností v oblasti českého internetového trhu, V současné době má ve svém portfoliu řadu ne doslova malých e-shopů.

Napsáno pro Svobodný blog – celý článek – Pokračovat ve čtení

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže posuzoval především skutečnost, zda výše uvedená fakta mohou ovlivnit konkurenceschopnost ostatních internetových obchodů v cenovém srovnávači Heureka.cz.

Proč se tak dělo? Existují jasná rizika, že vznikají situace, kdy budou v Heurece zvýhodňovány e-shopy, které spadají pod stejného majitele. Nebylo by to nic nového a možná ani nepochopitelného.

Nehodnotí se zde pouze něco jako usazení spravedlivých pozic e-shopů v tomto cenovém srovnávači. Jde o podstatu fungování služby, kde získávají provozovatelé cenné informace o uskutečněných objednávkách v cizích e-shopech a teoreticky i informace o zákaznících. To jsou obchodně velmi citlivá data.

rockway1

Přehled závazků úřad uvádí ve svém tiskovém prohlášení a zde jsou podmínky, které musí Heureka.cz dodržovat:

·         na internetových stránkách cenového srovnávače Heureka.cz bude viditelně a transparentně trvale zveřejněna informace tom, které e‑shopy a cenové srovnávače jsou provozovány společnostmi ze skupiny Rockaway

·         srovnávač Heureka.cz nebude požadovat od společností působících v oblasti maloobchodního prodeje spotřebního zboží přes internet jako podmínku pro využívání služby „Ověřeno zákazníky“ poskytování jiných informací, než je pouze informace o e-mailové adrese zákazníka, který učinil objednávku

·         srovnávač Heureka.cz nebude poskytovat e-mailové adresy zákazníků, které získala v souvislosti s poskytováním služby „Ověřeno zákazníky“, jakýmkoli třetím osobám, a to včetně společností ze skupiny Rockaway

·         srovnávač Heureka.cz nesmí sankcionovat společnosti, které odmítnou poskytovat informace nad rámec e-mailové adresy nakupujících spotřebitelů shromažďované a využívané srovnávačem Heureka.cz za účelem poskytování dalších služeb, a to například vyšší cenou za proklik v rámci služeb cenového srovnávání na cenovém srovnávači Heureka.cz, zvýšením ceny inzertního prostoru či otevřením možnosti neověřených zákazníků recenzovat příslušný e-shop na cenovém srovnávači Heureka.cz

·         obdobně srovnávač Heureka.cz nesmí zvýhodňovat e-shopy, které mu poskytnou informace nad rámec e-mailové adresy nakupujících spotřebitelů shromažďované a využívané srovnávačem Heureka.cz za účelem poskytování dalších služeb

·         v placené sekci „Heureka pro vás vybírá kvalitní obchody“, bude rozšířen počet nabízených pozic tak, aby o umístění na těchto pozicích mohly soutěžit minimálně čtyři e-shopy

·         po zvýšení počtu pozic ve službě „Heureka pro vás vybírá kvalitní obchody“ bude na první straně cenového srovnávače současně zachováno minimálně 5 pouze cenově srovnávaných pozic

Další fakta

Proč byla informace zveřejněna se zpožděním, když Úřad rozhodl již 16. května?

Naprosto to koresponduje s načasováním akce Alzy, která se dne 19. května proti Heurece postavila. Společnost Alza byla velmi pravděpodobně jedním ze subjektů, které fúzi u ÚOHS výrazně a fakticky připomínkovali. Z toho vyplývá, že o rozhodnutí už tedy úřad firmu informoval.

Náš největší český e-shop Alza.cz tedy oznámil svůj odchod ze srovnávače Heuréka. Srovnávač koupila skupina Rockaway. Obchod ale ještě není dokončený, neschválil jej antimonopolní úřad.

Čeho se největší český e-shop obává?

Určitě zjevného faktu, že Heureka.cz může zneužívat svého postavení. Na venek se bude tvářit jako nezávislý srovnávač cen, který bude ale podporovat přidružené e-shopy.

Ale také se objevují názory, že je to od Alzy marketingový tah a snaha poškodit Heureku, kde je při srovnávání dosti často cenově porážena menšími konkurenčními e-shopy.

Co ještě čekáme?

Rockaway čeká na jedno důležité rozhodnutí ÚOHS, týkající se akvizice Mall.cz.

rockway2

Ve skupině Rockaway, kam Heureka patří, jsou i internetové obchody CZC.cz., Parfemy.cz, Krasa.cz, Prozdravi.cz, Sperky.cz, Hodinky.cz, Kolonial.cz, Proděti.cz a další.

Prakticky do této rodiny již patří společnost Mall.cz.

Kdo další chybí v seznamu společnosti Rockaway? – viz Portfolio

Vlastník společnosti a jeho management

Alza spustila web Bezheureky.cz, vyzývá ke stejnému kroku ostatní české e-shopy. Nákupní srovnávač cen Heuréka ale pro mnohé zákazníky funguje jako vstupní brána. Právě díky srovnávači Heuréka se rozhodují, u koho nakoupí.

Heuréka je pro ně zprostředkovatelem návštěvníků, ale také kvůli provizím Heuréce snižují svoji marži. A kam až se dá marže snížit?

Alza je v tomto případě ve velké výhodě, protože jde o největší český e-shop. Má velké množství zákazníků.

Odkazy:

Schváleno: Heureka.cz se může zařadit k e-shopům skupiny Rockaway, dostala ale podmínky

Válka e-shopů: lídr trhu Alza odchází z největšího srovnávače cen Heuréka

Bez Heuréky

Lesky na rty

IXIMA 12

V nadcházející letní sezóně je lesk na rty jemným doplněním přirozeného vzhledu. Rty budou třpytivé a krásně se budou lesknout. Jemný třpyt dá tvým rtům smyslnost a hravost. Velkou výhodou lesků je odolnost proti vodě a snadné použití.

Lesk můžete použít samostatně, ale i přes rtěnku. Tím se dá docílit pokaždé jiného odstínu. Lesk dodá objem vašim rtům i potřebnou hydrataci.

Pokud chcete znát pár fíglů, poprašte své rty jemně pudrem a pak naneste lesk. Díky tomu bude barva lesku na vašich rtech držet déle.

Continue Reading

Bez Andreje

bez Andreje

Už jste objevili novou aplikaci Bez Andreje?

Patří momentálně mezi nejstahovanější aplikace v současné době. Aplikace nese název Bez Andreje a má jednu dost zásadní funkci.

Naskenujete čárkový kód daného výrobku a okamžitě zjistíte, zda zboží, které se v tomto okamžiku právě chystáte koupit, vyrobila některá ze společností, patřící pod pana Andreje Babiše. Okamžitě pak víte, zda chcete zboží koupit, nebo jej raději vrátit zpět do regálu.

Aplikace v iTunes App Store se opravdu povedla.

Jak se píše v komentáři jednoho z občanů našeho státu:

,,Ani AlCapone v dobách své největší slávy neovládal média, business, půdu a politiku, takže stahujte Bez Andreje a scanujte jako o život! Mimochodem jestli toto čte pan Martin Vytrhlík, vývojář aplikace, pokojně se mi ozvěte, pošlu vám nějaké peníze, za toto si je zasloužíte!“

Napsáno pro Svobodný blog – celý článek – Pokračovat ve čtení

Test na máslo

máslo

Nechali jste se zlákat nápisy Bio? Máte pocit, že tyto produkty jsou kvalitnější a koupíte je, i když je toto máslo dražší?

Asi to tak vždy není. Při testech vyšlo najevo, že nejlevnější máslo je nejlepší a nejkvalitnější,  a překvapivě to nejdražší, s nápisem Bio, skončilo na posledním místě.

Nápis Bio, očividně není zárukou větší kvality. Je škoda, že platíme téměř dvojnásobnou cenu za něco, co je horší.

Čtvrtka másla se dá pořídit i za 28,90 korun. Pokud koupíte máslo s nápisem Bio, tak stojí téměř dvojnásobek, tedy za 54,90. Výsledek testování dvanácti výrobků hovoří za vše. Jedno z nejlevnějších másel, Máslo Dr. Halíř, zakoupené v Lidlu, nakonec zvítězilo na plné čáře a není to poprvé. Nejdražší máslo značky Milko Bio Máslo, překvapivě skončilo poslední. Kvalita všech másel ale byla velice dobrá.

Nejlépe všemi zkouškami prošla dvě másla – Dr. Halíř a Farmářské máslo Tatra.

Napsáno pro Svobodný blog – celý článek – Pokračovat ve čtení

Ženy vydělávají o 22 % méně než muži

žena

Další průzkumy zjistily, že ženy vydělávají v České republice o pětinu méně než muži. K rovnosti výdělku nás dělí 22 %. Za stejnou práci menší plat. Česko v Evropské unii patří k zemím s největším rozdílem výdělku mezi muži a ženami na stejném postu. To svědčí o faktu, že naše rovnoprávnost nám stále drhne. Pominu fakt, že ženy mají stále obrovský zápřah s rodinou, dětmi a domácností. Emancipace je trošku nepodařená.

České ženy, které mají malé děti, mají dokonce ze všech Evropanek nejhorší pozici na pracovním trhu. V Česku pracuje 86 % bezdětných žen a pouze 54 % matek s dětmi do 12 let. Na základě Charty základních práv musí být ve všech členských zemích EU všem zaměstnancům zajištěny rovné podmínky v pracovně právních vztazích. To se nám ale dosud nějak nepovedlo.

Napsáno pro Svobodný blog – celý článek – Pokračovat ve čtení

Nejmenší rozdíly jsou na Maltě, ženy vydělávají v průměru pouze o 4 % méně než muži. Další zemí je Belgie a Slovinsko, tak jde o 8 % rozdílu. Nejvyšší rozdíly jsou v Estonsku a na Kypru, tam jde o 25 %, Slovensku o 24 % a Německu o 22 %.

Ve veřejném sektoru jsou rozdíly o něco menší, tam také raději ženy práci volí. Příjmy žen se v soukromém sektoru v rozdílech více prohlubují. Průměrné příjmy v soukromém sektoru ve všech členských zemích EU jsou u nás sice vyšší než ve veřejném sektoru. To je ale zase opět hudba vyšších postů. Běžní zaměstnanci jsou v soukromém sektoru na tom naopak i hůře. Nemluvě o přesčasech, mnohdy nerovných a nevyhovujících podmínkách a strachu o práci.

Jak správně nanést make-up?

Typ pleti

Je nutné kupovat make-up podle typu pleti. Pokud máte problém s akné, lehký hydratační make-up není pro vás. Při výběru make-upu musíte zjistit a uvědomit si, jakou máte pleť, a podle toho koupit ten správný make-up.

  • Na suchou pleť se hodí jednoznačně hydratační nebo fluidní makeup, i když je s nižším krycím účinkem. Suchá pleť v zásadě bývá bez větších problémů a nedokonalostí.
  • Na pleť s akné doporučujeme pořídit speciální makeup s vyšším krytím. Takže hedvábný, krycí, v tyčince, nebo pudrový makeup. Když budete pudrový maketo nanášet mírně navlhčenou houbičkou, perfektně zakryjete akné.
  • Na mastnou pleť dejte Pudrový kompaktní make-up, pokud nechcete tento, tak krycí nebo v tyčince.

Vždy je důležité nejprve hydratovat a to i mastnou pleť i mastnou pleť řádné hydratovat. Použijte denní krém. Výborná jsou i pleťová séra a nebo kolagenové či hydratační podkladové báze.  Makeup na nich lépe drží a má trvalejší charakter.

Odstínc3c38-tony

Kupujte o stupeň světlejší odstín než je vaše pleť, tím ji krásně sjednotíte. Pokud chcete být opálení, tmavý obličej bude vypadat oproti krku nevkusně. Makeup musíte nanést i na oblast krku a do rozhalenky.

Vyzkoušíte- li make-up pouze na ruce, zjistíte jeho konzistenci, ale odstín je vhodné zkoušet na pleti. Pokud ale již víte, že máte odstín 2, make-upy jsou vesměs podobné a není to velká věda.

Celkový vzhled dolaďte pudrem. Tím můžete hodně zachránit. Koupili jste si tmavší makeup? Pokryjte jej světlým sypkým pudrem a naopak. Pudr vždy makeup výborně zafixuje. Máte li pleť mastnou, dávejte jej vždy, pokud už nepoužíváte pudrmakeup.

Zkuste také štětce. Těmi se dobře a celistvě makeup nanáší a nezanášíte si do něj rukama cizorodé látky.

Na konci bychom měli make-up zafixovat pudrem. A výborný je i Fixační spay na Make-up. Pokud vyrážíte na večírek, ples nebo třeba svatbu, zachová váš make-up po velmi dlouhou domu pěkný.