POLOVINA ČESKÝCH RODIN NA HRANICI ŽIVOTNÍHO MINIMA

POLOVINA ČESKÝCH RODIN NA HRANICI ŽIVOTNÍHO MINIMA

V souvislosti s pohledem na nízkou nezaměstnanost v Česku, publikovanou v minulém článku, navazuji dalším tématem. Pokud je tedy tak nízká nezaměstnanost, proč jsou tak nízké platy, že je většina našich rodin na hranici bídy?

Málo peněz, velký stres, bída, obava ze ztráty zaměstnání, spousta probdělých nocí.

Napsáno pro Svobodný blog – celý článek – Pokračovat ve čtení

Jaká je vlastně současná životní úroveň českých domácností. Vytváříme podmínky pro naše dospívající děti aby mohli založit svojí rodinu? Myslíme na svoji budoucnost? Lidová moudrost nám vždy říkala, že děti jsou naše budoucnost a doba nedávno minulá ho tak zprofanovala, že jsme ho zařadili na listinu nesmyslných hesel hned vedle “Poručíme větru, dešti.” a řadou další.

Nízká nezaměstnanost, vidím to jinak než naše média

Nízká nezaměstnanost, vidím to jinak než naše média

Pozastavuji se nad tím, co čtu v novinách a vidím v médiích. Nechápu, kde se ty čísla berou. Pokud je nízká nezaměstnanost, nevím tedy, proč mám tolik lidí kolem sebe bez práce. Na druhé straně, ti co nedělali, nedělají dál. Zkušenosti moje i mého okolí nejsou růžové.

Napsáno pro Svobodný blog – celý článek – Pokračovat ve čtení

Dnes o světovém dění

Dnes o světovém dění

V Turecku se pokusili o převrat. Velká Británie vystoupila z Evropské unie. Po celém světě probíhají teroristické útoky. Stojí nám ta pomoc migrantům opravdu za to? Jak to vidíte vy?

Všechny teroristické útoky mají jasný cíl. Mají vyvolat reakci, vzbudit pozornost a hlavně rozšířit strach. Tak například vyvolat reakci se daným teroristům třeba ve Francii podařilo myslím velmi dobře.

Napsáno pro Svobodný blog – celý článek – Pokračovat ve čtení

Dnes na téma: Potraviny z řetězců pro bezdomovce

Potraviny z řetězců nejen pro bezdomovce

Obchodní řetězce budou dávat nepotřebné potraviny na charitu.

Jak vidíte následující zprávu?

Prošlé či poškozené potraviny budou obchodní řetězce nyní povinně dávat bezplatně na charitu. Také se zpřísní i pravidla pro označování potravin. Vládní návrh novely zákona o potravinách a tabákových výrobcích, kterou podpořil Senát a zákon prošel Sněmovnou.

Napsáno pro Svobodný blog – celý článek – Pokračovat ve čtení

Dnes na téma: Proč nám to tak trvá?

Proč nám to tak trvá? 

Dnes reaguji na další, příběh, který mě opět donutil zastavit se a přemýšlet. Připomenul mi, jak jsme nepoučitelní a bez pokory. Neumíme ocenit ty nejzákladnější věci, které jsou zároveň ty nejdůležitější. Umíme je ocenit, až nám na dveře zaklepe zubatá. Jakmile ale slezeme ze smrtelného lože, začne nás pálit dobré bydlo. V těžké chvíli slibujeme, jak už budeme žít zdravě, ohleduplně a jinak. Jen se nám uleví, na talíři máme hamburger a kachnu, zapíjíme jej colou, v puse máme cigáro a místo spánku paříme do rána.

Napsáno pro Svobodný blog – celý článek – Pokračovat ve čtení

 

Pořiďte si Tričko, pro záchranu života

Pořiďte si Tričko, pro záchranu života 

Záchranáři to nemají jednoduché. Počítají minuty a pracují s minimem informací. Hrají o čas a to o ten náš. O čas nás pacientů. Za každou informaci, která jim usnadní zachránit náš život, jsou neskonale vděční.

Co takhle si pořídit Tričko pro záchranu života?

Zdravotnická záchranná služba ČR – ZZS ve spolupráci s Horskou službou ČR se zapojila do projektu s názvem RescueMe.

Napsáno pro Svobodný blog – celý článek – Pokračovat ve čtení

Jeho úkol je právě pomoci usnadnit všem záchranným složkám identifikaci postiženého a zraněného, což povede k urychlení určení jeho anamnézy a následně se zcela zefektivní celý záchranný proces lidského života.

Systém je zcela jednoduchý a pořídit si jej může úplně každý.

Právě tričko je základem tohoto nového systému. Na rub trička si každý člověk nechá poctivě natisknout svá nejdůležitější data týkající se jeho anamnézy.

Vše co je podstatné, například jakou trpí alergií, že je diabetik, hypoglykemik, kardiak, astmatik nebo že má třeba ve svém těle voperovaný kardiostimulátor. Velmi dobré přidat vaši krevní skupinu. Dále je na tričku jméno, bydliště a také telefonní kontakt na blízkou osobu.

„Všechna tato data usnadní záchranářům jejich činnost, pokud najdou člověka v bezvědomí nebo ve stavu, kdy není schopen odpovídat na otázky,“řekl včera na dotaz Práva prezident Asociace ZZS a ředitel Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje MUDr. Marek Slabý.

RM6

Pak už je to pro záchranáře opravdu snadné. Stačí pouze vyhrnout tričko a z jeho rubu načíst potřebná data k záchraně života. Tím, že je potisk právě na rubu trika, vaše citlivá data nejsou viditelná hned na první pohled.

Záchranář je ale poučený a pozná podle zavedeného oficiálního loga na tričku a jeho nášivkách a visačkách viditelných na svrchní části oděvu, že se daná osoba rozhodla zapojit do systému RescueMe. Postiženému pacientovi pouze vyhrne tričko naruby a má k dispozici  všechny důležité indicie, které z trička vyčte.

Mezi nejčastější důvody výjezdů členů záchranné služby jsou podle statistik:

–          úraz, dopravní nehoda, akutní infarkt myokardu a cévní mozková příhoda

Hraje se o vteřiny. Ve všech daných případech je úspěšnost záchrany lidského života závislá na rychlosti, jakou se postiženému dá podat první pomoc. Pokud tedy kdokoliv trpí jakoukoliv z uvedených nebo jiných nemocí, stojí za to si tričko pořídit.

A protože je úraz uvedený na prvním místě a hned v těsném závěsu je dopravní nehoda. Možná bychom si měli tato trička pořídit všichni.

Odkaz: Tričko může zachránit život

BB cream na léto jako stvořený

BB cream na léto jako stvořený

Projasňující BB krémy a jemné fluidní make-upy dokáží jemně zvláčnit pleť, nejsou až tak hutné jako další typy make-upů a dokáží vyhovět mladším generacím. Jsou také naprosto jako udělané na léto. Pokud potřebujete překrýt nedokonalosti, použijte korektor v kelímku nebo tyčinkový korektor. Ten náš zelený dobře kryje kruhy pod očima. BB cream a Fluidní make-up na ně asi nebude stačit. Na ty je lepší opravdu korektor, jsou-li hodně viditelné.

BB cream make-up

BB cream je podobný fluidním make-upům, má jako bonus navíc UV filtry, vhodné na léto jako ochranu proti slunečním paprskům a škodlivému záření. Měkká emulze BB cream vás dokáže zahalit do hedvábného závoje a vaše pleť bude pěstěná a hýčkaná. BB cream má dlouhotrvající efekt. Jeho vlastnosti jsou podobné jako u hydratačního krému. Sjednotí barvu kůže, skryje drobné nedostatky na vaší pleti. Je jemný a krémový, příliš pleť nepromastí, takže se nemusíte obávat. Nevysušuje a zajistí pocit přirozeného make-upu. Je jemný a snadno roztíratelný.

Pokud jste ještě doposud neobjevili čarovné kouzlo kosmetického štětce, tak to je nejvyšší čas s ním začít. Vyzkoušejte profesionální štětec 3D. Jeho používání  má mnoho pozitiv. Perfektně promasírujete vaši pokožku a aktivujete v ní znovu její vnitřní pochody. Pleť bude působit mladistvě, zvýší se elasticita a navrátíte jí tak samo-obnovovací schopnost.

 Nanášení

Profesionální štětec 3D

Fluidní make-up

Objevte také kouzlo našich podkladových bází, kolagenových a hydratačních bází a podkladů. Vyzkoušejte jemná séra a nechte hýčkat vaši pleť.  Můžete se pak začít brzy těšit z neuvěřitelné proměny vaší mladistvě vypadající pleti a vynikajícího viditelného výsledku. Hladká, sametová pleť vám dodá nový pocit sebevědomí. dokonalosti. Pořiďte si i kvalitní štětec určený na nanášení make-upu, jako je profesionální štětec 3D. Hřbet štětce je určený k nanášení krémových, ale i sypkých produktů jako je sypký pudr, na všechny části vašeho obličeje. Plochá část tohoto štětce skvěle umožňuje příjemné nanášení na rovné, ale i mírně zaoblené části obličeje a to ve dvou jednoduchých následujících krocích. Nejdříve pomocí jedné strany nanesete makeup na obličej a následně pak druhou stranou krém rozetřete. Jemné štětiny tohoto štětce se pak postarají o důkladné zakrytí pórů.

Využijte momentální 14 ti denní letní Akce na MakeUp4U.cz za velmi výhodné ceny. Taková možnost zakoupení poloviny produktů za výhodné ceny se neopakuje často. Podívejte se i na blog MakeUp4U.cz 

Přelidnění planety potřebuje selekci

Přelidnění planety potřebuje selekci

Codex Alimentarius je potravinový zákoník. Tedy sbírka mezinárodně schválených potravinových norem. Má za úkol chránit zdraví spotřebitelů a dohlédnout na regulérní postupy při obchodování s potravinami.

Kodex potravin

Existuje však mnoho kritiků Kodexu, kteří tvrdí, že regulace populace přes kontrolu potravin je vlastně regulací přelidněnosti. Dokument vychází z prvotního Kodexu z roku 1962 a jeho duchovním otcem je ředitel chemického komplexu IG Farben.

Napsáno pro Svobodný blog – celý článek – Pokračovat ve čtení

Daný kartel byl nejSůl, Ruční, Potraviny, Bílávětším akcionářem Rockefellerovy Standard Oil. Ten se dostal na takzvané výsluní během 2. světové války pomocí svého pesticidu Cyklon B a jeho továrnami v Osvětimi. V roce 1947 v Norimberku odsoudili 24 vedoucích pracovníků IG Farben za zločiny proti lidskosti.

Na přelomu roku 1951 a 1952 byli všichni odsouzení propuštěni na svobodu. IG Farben se rozčlenil na menší společnosti Bayer, Basf a Hoechst. Ti třeba podporovali politickou kariéru Helmuta Kohla, placeného lobbisty Verband der Chemischen Industrie, sdružení německých chemických společností. Byl německým kancléřem 16 let a za jeho vlivu se stal německý farmaceutický a chemický průmysl hlavním světovým vývozcem chemických produktů. Pobočky měli ve více než 150 zemích světa.Burger, Slanina, Svačinka, Rychlé Občerstvení, Houska

Už ve vězení nabídl bývalý ředitel IG Farben spolupráci v oblasti potravin, neboť jak prohlásil,
kdo kontroluje potraviny, kontroluje svět. Spolu s americkými přáteli rozjeli projekt kontroly potravin celosvětově, pod názvem Codex Alimentarius.

Oficiálně je kodex výsledkem práce Organizace pro zemědělství a výživu – FAO a Světové zdravotnické organizace – WHO. Od roku 1962 rozjeli vizi, že v roce 2009 bude plně globálně platný. Dnes funguje 27 komisí na různých úrovních, kontrolující potraviny jako rybolov či ovoce a zeleninu. Kodex obsahuje 4000 standardů a směrnic. Léky v něm ale nejsou.

Dominance farmaceutického a chemického průmyslu

Svět, Mapa, Pilulka, Země, Zdravotní Péče, Léčiva

Cíleně zde dominuje USA na prospěch velkých nadnárodních společností. Jde tedy více o prospěch než kontrolu bezpečnosti potravin pro ochranu zdraví spotřebitelů. V roce 1994 přijala Kodex Světová obchodní organizace – WTO a ten výborně funguje proti konkurenci. Pod palcem má farmaceutický, chemický, biotechnologický, zemědělský a medicínský business.

Veškeré normy schvaluje Codex Alimentarius Commission a zavádí je do národních a regionálních předpisů členských zemí, kdy členy CAC je už 170 zemí. Česká republika je členem CAC od roku 1994, Evropská unie roku 2004.

V roce 2001 schválilo 176 zemí 12 látek, které jsou mimořádně nebezpečné, tedy schopné usmrtit. 9 z nich jsou pesticidy a Kodex jich 7 povoluje. Proto kritici Kodexu mluví o skutečném cíli, kterým je nemocná a ochromená populace, která bude zdrojem pro obrovský zisk.

V USA schválili, že jsou součástí agendy i vitamíny a minerály, které jsou klasifikovány jako potravina. Globálním tlakem se omezuje dostupnost výživových doplňků a čistých ekologických potravin. Směřuje to k bodu, kdy bude i v EU trestné podávat výživové rady a nekoupíme ani vitamín C.

FAO a WHO odhadli, že celosvětové zavedení směrnice o vitaminech a minerálních látkách za 10 let usmrtí 3 miliardy lidí. 1 miliarda vyhladoví, 2 miliardy jako nemoc z podvýživy.

Chystané dohody TTIP a Kodex také ohrožuje Evropu neomezeným nasazováním GMO. Země jako Japonsko, Švýcarsko, Norsko, Rusko, všechny africké země a 26 zemí EU léta marně bojují s USA za zavedení povinného značení GMO.

V USA se bezpečnostní testování GMO nedělá. Úřad pro kontrolu a léčiv USA – FDA vehementně odmítá zkoumání údajů o bezpečnosti. Jediné co se provádí, je předběžné zkoumání tzv. rané fáze vývoje organismu, což není prokazatelné.

Brání se tak žalobám, které by mohly nastat. Pokud by se potraviny sledovaly a prokázala by se nestabilita zavedené DNA promotérů virů a bakterií při interakci s proměnlivou, dynamickou strukturou lidského organismu a došlo by pak k miliónům úmrtí. Takže kde není žalobce, není ani soudce.

Kritici Kodexu ukazují na celý systém populační kontroly, jako zavedení DNA ničících a latentních imunosupresivních chemických agentů ve vakcínách např. AIDS či Ptačí chřipka, aspartamu, chemtrails, chemoterapie pro léčbu rakoviny a RU486, což je potrat vyvolávající pilulka, kterou financuje rockefellerovská dynastie.

Atom, Chemie, Molekulární, Fyzika, Výzkum, Laboratorní

  • Růstové hormony a antibiotika mají být povinné u dobytka, ptáků a vodních živočichů, které budeme konzumovat my.
  • Povolí se zvýšené hodnoty pesticidů a insekticidů toxických pro lidi i zvěř.
  • Povinně se nebude značit GMO v semenech, zvířatech, ptácích i rostlinách.
  • Povolí se nebezpečné a toxické hladiny aflatoxinu 0,5 ppb v mléce, dojnice budou ošetřovány geneticky upraveným rekombinančním hovězím růstovým hormonem rBGH z produkce firmy Monsanto.
  • Konzumovaná zvířata budou ošetřena účinnými antibiotiky a exogenními růstovými hormony.
  • Zvýší se množství smrtelných a karcinogenních organických pesticidů a to i 7 z 12 nejhorších např. hexachlorbenzen, toxafen a aldrin, které byly 176 zeměmi a to včetně USA, Stockholmskou úmluvou o trvalých organických znečišťujících látkách v roce 1991 zakázány.

Propagandistická média naprosto kolaborují s vládou USA a odvrací pozornost světa od problému a povinné standardy se v tichosti schvalují jeden za druhým.

Jaký bude tedy scénář, až se přijme dohoda TTIP?

Necháme se zaplavit znehodnocenými, ozářenými, pesticidy a hormony nacpanými potravinami.

Jakmile sáhneme po přírodních léčivech, tak nás zavřou.

Už nyní se nesmí na potravinových doplňcích, bylinách a produktech zdravé výživy uvádět léčivé účinky, podívejte se na obaly a na všechny webové stránky se zdravou výživou.

Při tom, když si přečteme vedlejší účinky jedů pod názvem léky, zjistíme, že jsou děsivé.

Rakovinu má každý třetí člověk, jen rakovina prostaty stoupla o 56 %. To asi nebude jen tak.

Nutí nás hodně se stresovat, pracovat pod tlakem a za málo peněz od nevidím do nevidím, kupovat všechno, co nepotřebujeme podprahovou všudypřítomnou reklamou, konzumovat jedy v potravě, onemocnět, užívat toxické léky a umřít. To je totiž největší světový business.

Odkaz: Obludný plán z dílen IG Farben. Je planeta přelidněná? Nejvyšší čas na selekci

Stárnutí je na nic, možná, že by se mělo zakázat nebo zrušit

Stárnutí je na nic, možná, že by se mělo zakázat nebo zrušit

Populace nám nějak stárne. Možná by se do toho mohla vložit Evropská unie, stanovit kvóty o tom, kolik lidí bude moc zestárnout a do jakého věku a všechno ostatní by se mohlo třeba zakázat. Sami si s tím asi neporadíme.

A pokud by někdo vymyslel nějaký návod, jak nestárnout a neživořit, neumírat v bolestech a zapomnění, s pocitem osamění, že už vás nikdo nepotřebuje a jste na obtíž, tak prosím sem s ním. Jestli existují noční můry, tak tuto máme všichni.

Napsáno pro Svobodný blog – celý článek – Pokračovat ve čtení

Obličej, Tvář, Na Výšku, Starší, Staré, VráskySnažím se nemyslet dál než do zítřka. Když se podívám na výplatní pásku a vidím, kolik jde na zdravotní a sociální, měla bych mít důchod jak malinu za ty roky. Obávám se, že ale místo toho dostaneme drátem do oka.

Pokaždé, když posílám peníze na penzijní připojištění, modlím se, aby se opět nezměnil zákon a abychom o tu trochu urvanou od huby nepřišli.

Po tom, co se množí krádeže v bytech jak houby po dešti a po tom, co jsme i my měli tu čest, mám obavu, že šetření do strožoku není zrovna šťastné.

A po té, co jsme několikrát my a rodinní příslušníci zakopali archivní slivovici na zahradě a už ji nikdy nenašli, raději nebudu ani zakopávat čarodějnou truhlu plnou rezervního fondu na důchod.

Průměrný věk dožití v České republice se za posledních 15 let

  • u mužů prodloužil o 4,2 roku na současných 76 let
  • u žen vzrostl o 3,4 roku na 82 let

Ekonomové stále bijí na poplach, že společnost stárne a mělo by se s tím počítat při výdajích státního rozpočtu a stále odkládané a nedostatečné reformě důchodového systému, zdravotní a sociální péče.

  • výdaje na dlouhodobou lůžkovou péči v letech 2010 – 2014 vzrostly o 1/4.

výdaje na domácí dlouhodobou péče se výdaje zvýšily o 1/5.

V roce 2014 tvořily souhrnné výdaje na dlouhodobou péči již 62,1 mld. Kč

18 % z celkových nákladů na zdravotní péči z celkových 350,4 mld. Kč.

stář

Prodlužování lidského věku sebou nese mnoho potíží. Dostatek lůžek, zdravotnického personálu a specializovaná zařízení. Snaha zdravotníků, o nejdelší soběstačnost seniorů, aby mohli závěr života strávit v klidu a pohodlí svých bytů je určitě správná, zvyšuje ale i náklady na zajištění sociálních služeb, které jsou drahé a senioři nemají na dodatkové služby. Chybí dostatek nízko metrážních bezbariérových bytů. Senioři nemají velké celoživotní úspory, nutné je dofinancování služeb ze strany rodiny, které ale samy nemají nazbyt.

Dřív k sobě měli lidé blíž, byli ,,vejminky“ a bylo samozřejmé se o rodiče postarat. Dnes chce mít každý klid a pohodlí a být nejlépe single. Stát to za nás nezachrání, i když uděláme oddalované reformy. A hlavně, stát jsme MY.

Je ale těžké říkat generaci našich rodičů, kteří počítali s důchodem a vyrostli v socialismu, že se mají o sebe postarat sami. Naše generace, která zažila převrat jako mladá a nevyzrálá se sotva stačila nějak zorientovat a postarat o bydlení. Na důchody, které asi nebudou, se nějak nestíháme zajišťovat. Nestíháme se klonovat a ani nejsme chobotnice. Pracujeme sice do roztrhání těla, ale i když padáme na hubu, kromě infarktu a dalších zdravotních potíží toho na kontě moc nemáme. A naše děti jsou také ještě zmatené. Dokud je jejich děti neuvidí umírat v krabici pod mostem, nic moc se nezmění. Některé generace jsou prostě obětmi doby. Každé trochu jinak.

Odkaz: Stárnutí se v Česku začíná prodražovat

EU jde pouze o udržení moci

EU jde pouze o udržení moci

 

Myšlenka sjednocení a to jakéhokoliv, třeba i sjednocení Evropy, je velmi krásná. Jen je asi stejně utopická jako všechny velké myšlenky. Stále si stojím za svým názorem, že uřídit je možné pouze malé celky. Další spolupráce je možná i na základě dohod.

 

To, že nás EU žene do záhuby a jde jí pouze o udržení moci, je dle její dosavadní činnosti víc než zřejmé.  

Tento názor má třeba i ředitel Výzkumného centra archeologie zla Šimon Krbec.

 

“Evropská komise již dlouho trpí ztrátou smyslu pro realitu. Její sklony k elitářskému chápaní světa a řešení aktuálních problémů však mají čím dál jasnější totalitní kontury,” poznamenal také.

 

Podle jeho názoru Brexid a celková reakce evropské vlády na konečné výsledky britského referenda jen potvrdily fakt, že v čele kontinentu v této době stojí politici vyvolávající konflikt. Jejich stále intenzivnější otevřený konflikt se dostává do střetu s principy demokratického vládnutí.

Napsáno pro Svobodný blog – celý článek – Pokračovat ve čtení

Brexit, Spojené Království, Eu, Konec, Výjezd, Anglie

S tím lze opět pouze souhlasit. O diktatuře Evropské unie jsem se zde již zmiňovala několikrát. Je ale otázkou, zda lze tak obrovské území sloučit jinak než právě tímto způsobem?

Tím se opět dostáváme do začarovaného kruhu, kdy se jen potvrzuje moje tvrzení, že budoucnost mají jen malé celky, tedy země, republiky či vlasti. Jak je libo.

Opět to také koresponduje s vyjádřením z dalšího článku, kdy dávám jako příklad Švýcarsko, kde se disciplinovaně pracuje, daně se neodvádí v daňových rájích, ale zůstávají v zemi a dále se investují a obchoduje se úspěšně s ostatními zeměmi na základě bilaterálních dohod.

 

Další vyjádření Šimona Krbce již naprosto otevřeně mluví o diktátorství:

 

“Otázkou současnosti již není, zda se evropské vládnoucí elity ještě více ‘odtrhnou od reality’. Otázkou je, co všechno udělají pro to, aby si udržely svou moc,” podotkl s tím, že arogance a pocit vyvolenosti se stávají standardem evropské politické kultury. “Politické elity se uzavírají v paranoidním světě vlastní výlučnosti a jejich izolace a pocit osamění začínají zneklidňujícím způsobem připomínat osudy diktátorů 20. století,” podotkl také.

Evropská Unie, Vlajky, Hvězdy, Eu, Země, Národy, Symbol

Evropská unie v  posledním desetiletí předvádí jeden neúspěch a šlápnutí vedle za druhým. Mělo jít o politiku soudržnosti, což se nestalo. Ke zmírnění regionálních nerovností vůbec nedošlo a nejsme ani na cestě. Ekonomické rozdíly mezi východem a západem se ještě více prohlubují. Společná evropská měna funguje tak nějak částečně. Mnoho států na ni ještě ani nepřistoupilo a asi ani nepřistoupí.

 

Evropská komise nedokázala najít jakékoliv řešení migrační krize. Německa vyvinulo jasný nátlak, pod kterým byla uzavřena potupná dohoda s autoritářským Tureckem. Nesmyslný  systém přerozdělování všech migrantů rozdělil EU nejméně na 2 strany, zbytek nemá názor vůbec.

 

Se současnou podobou Evropské unie prostě souhlasit nelze. Což je naprosto zřejmé. Před tím ale EU dál zavírá oči a diktuje podmínky všem okolo dál. Pokud se kdykoliv projeví jiný názor, než chce vláda, může za to podle ní přestárlé obyvatelstvo, iracionálně volící venkované a méně vzdělaní lidé. Možná je jich většina. A tím pádem by měla mít i většinový názor, který by měl být vyslyšen. Pokud si bude dělat zákony horních deset tisíc, nikdy spokojenost nezavládne.

 

“Dějiny evropským vůdcům dneška jistě odpustí to, že se z Evropy nestala obnovená supervelmoc. Ve zpětném ohledu se tento plán zdá příliš pošetilý a ambiciózní. Dvě světové války Evropu zdevastovaly ve větší míře, než jsme si zatím byli ochotni připustit. Evropané však „elitám“ nikdy neodpustí, pokud proces evropské dezintegrace kontinent uvrhne zpět do bídy, chaosu a utrpení,” uzavřel Krbec.

 

Jaký bude další vývoj EU, ukáže čas. Půjde-li ale směrem, kterým se vydalo, její konec nebude zřejmě šťastný a nastane možná dřív, než si kdokoliv může pomyslet.

 

Odkaz: EU nás žene do záhuby. Už jde jen o udržení moci, stojí v komentáři MF Dnes